Danny Bowman din Anglia atrage atenția asupra dependenței de selfie. Tânărul aproape și-a pierdut viața personală din cauza acestei obsesii, mereu în căutarea fotografiei perfecte.
El obișnuia să petreacă aproape 10 ore în care făcea peste 200 de selfie-uri cu telefonul lui mobil. Asta în fiecare zi. La un moment dat, dependența sa l-a adus în stadiul în care nu mai mergea la școală ci stătea acasă și-și făcea fotografii. Timp de șase luni doar asta a făcut.
A slăbit enorm în această perioadă, tocmai din dorința de a arăta și mai bine. Când părinții săi au încercat să îl oprească, Danny a devenit agresiv. Într-un final, din dorința de a scăpa de toate, băiatul a luat o supradoză de droguri.
„Eram mereu obsedat să fac poza perfectă cu mine. Târziu am realizat că nu există așa ceva, iar atunci am vrut să mor”, spune el. „Am pierdut multe – școala, prietenii, sănătatea și aproape mi-am distrus viața. Totul era ca o misiune pentru mine”, a mai adăugat el.
Din fericire, Danny a fost salvat de mama sa, înainte de a fi prea târziu. El urmează un tratament împotriva dependenței de tehnologie.
„Cazul lui Danny este unul particular, dar atrage atenția asupra unei probleme serioase. Nu este o joacă”, spune medicul psihiatru care se ocupă de cazul englezului.
Termenul selfie a fost numit cuvântul anului în 2013 de câtre Oxford Dictionary, astfel că a devenit un fenomen. A avut și încă este folosit de celebrități.
Danny a început să posteze pe internet imagini cu el de la 15 ani. Criticile negative nu l-au făcut decât să își dorească și mai mult, iar pașii până la dependență și pericol au fost mărunți și siguri. Asta se poate întâmpla oricui care este dependent de anume ceva și nu realizează ce anume i se întâmplă, sau urmează să se întâmple.