Delia Matache lansează videoclipul piesei “Ia-mă de mână”
„Am primit cu sufletul deschis propunerea celor de la Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) de a susţine prin această melodie bolnavii de psoriazis şi lupta lor zilnică, mai ales că am o prietenă care suferă de această boală şi ştiu cu ce probleme se confruntă în fiecare zi. Nu puţine sunt situaţiile de viaţă când este marginalizată sau chiar exclusă de către ceilalţi, ceea ce sunt convinsă că li se întămplă şi altor persoane cu psoriazis. Prin această melodie vreau sa transmit tuturor mesajul că sunt alături de aceşti pacienţi, pe care îi îndemn să fie optimişti şi să nu lase prejudecăţile celorlalţi să-i împiedice să aibă o viaţă normală”, declară Delia.
„Această afecţiune nu se transmite de la o persoană bolnavă la una sănătoasă prin atingere sau orice altă formă de contact. De altfel, aceasta este ideea care a stat la baza acestui videoclip. Cel mai important mesaj pe care vrem să-l transmitem publicului cu melodia „Ia-mă de mână” este: psoriazisul nu este contagios! Mai mult decât atât, vrem să îi încurajăm pe cei care cunosc persoane cu această afecţiune să le fie alături şi să se comporte normal în relaţia cu ei. Să renunţe la prejudecăţi, la discriminare, la tendinţa de a-i izola. Doar aşa îi vor ajuta cu adevărat”, declară Rozalina Lăpădatu, Preşedinte APAA şi pacient cu psoriazis.
Melodia „Ia-mă de mână” a fost lansată în toamna anului 2012, iar până acum a avut mai mult de 1.500.000 de accesări pe Youtube. Versurile melodiei au fost compuse de către pacienţii cu psoriazis, care au fost selectaţi dintre 160 de persoane participante la un concurs desfăşurat pe pagina de Facebook a APAA. Lansarea videoclipului face parte din campania „Doar optimismul e contagios!”, campanie desfăşurată de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) pe tot parcursul anului 2013, cu sprijinul Societăţii Române de Dermatologie (SRD). Scopul campaniei este acela de a atrage atenţia asupra afecţiunilor autoimune şi asupra faptului că acestea nu sunt contagioase, dar şi să-i ajute pe pacienţi să accepte boala, să acorde mai multă importanţă stării de spirit pozitive şi să aibă o viaţă normală.