Decizia se clatina

Apropo.ro / 15.02.2002, 08:59
Decizia se clatina
Andreea Raducan marturiseste ca, dupa insistentele celor din jur, posibilitatea de a pleca de la Deva a scazut de la 80 la 50 la suta Ieri a fost a treia zi pe care campioana mondiala a petrecut-o departe de sala de antrenament. "Am mai iesit un pic pe lînga centru. Dar ce sa fac? Sa umblu

Andreea Raducan marturiseste ca, dupa insistentele celor din jur, posibilitatea de a pleca de la Deva a scazut de la 80 la 50 la suta

Ieri a fost a treia zi pe care campioana mondiala a petrecut-o departe de sala de antrenament. „Am mai iesit un pic pe lînga centru. Dar ce sa fac? Sa umblu singura pe strazi?”, explica Andreea Raducan. „Stau în camera, rasfoiesc ziare si, încet, încet încep sa seman cu o centralista bombardata de telefoane”, povesteste ea.

Andreea marturiseste ca daca marti dimineata era optzeci la suta convinsa ca va parasi lotul de la Deva, acum hotarîrea ei se clatina: „Au insistat atîtia oameni sa-mi continuu activitatea, încît acum sînt cincizeci-cincizeci la suta decisa. Totusi, daca revin, iar rezulatatele de la Europene nu vor fi prea bune, tot mie o sa mi se impute ca am demoralizat echipa. Cele de care-mi pasa cel mai mult sînt fetele. Si ele trag de mine si sînt singurul motiv pentru care as mai ramîne aici”.

Ultimul antrenament la care a participat Andreea a fost cel de marti dimineata. „Atunci m-au apucat dintr-o data niste dureri de spate si de genunchi ca niciodata. Nu mi-a mai iesit nici un exercitiu, nu stiu ce-i cu mine”, a declarat sportiva. Nici discutia din acea seara, prelungita pîna la miezul noptii cu Mariana Bitang, nici cea din dimineata urmatoare cu Octavian Belu nu au determinat-o sa revina în sala de pregatire.

Gimnasta a invocat problemele de sanatate, precum si dificultatile de a pierde din kilogramele în plus. La Mondialele de la Gent, ea avea 43 de kilograme. „S-a întors de acasa, dupa Sarbatori, cu patru kilograme în plus”, a explicat Mariana Bitang. În acest moment, Andreea spune ca are 45 de kilograme. „Din cauza asta si la cît sînt acum de concentrata, pot sa-mi rup, Doamne fereste, si gîtul”.

Discutie dura

Felul brusc în care Andreea a facut miercuri cunoscuta o hotarîre cu care cocheta înca de la finalul anului trecut pare sa fi fost determinat de altercatia de luni seara dintre ea si antrenoarea Mariana Bitang. Se spune ca atunci, dupa ce sportiva a ratat cîteva exercitii la bîrna, tehniciana a pornit împotriva ei o tirada de cuvinte dure. Multe dintre ele s-au referit la parintii Andreei Raducan. A doua zi dimineata, gimnasta si-a sunat familia si, plîngînd, le-a spus ca vrea sa plece de la Deva.

Acum, se pare ca antrenorii se intereseaza de posibilele schimbari în atitudinea Andreei prin celelalte colege ale sale. Tot la initiativa tehnicienilor, fetele au mers marti în camera ei si au rugat-o sa se razgîndeasca. În conditiile în care cea mai mare parte a componentelor lotului sînt accidentate, Mariana Bitang crede ca decizia Andreei „aduce mai mult a dezertare decît a abandon”. „Daca sare din barca ea, noi nu mai putem participa la Europene cu echipa de senioare”, declara tehniciana.

Sursa: www.prosport.ro