Saptamana trecuta s-a îngroșat gluma. De fapt chiar nu mai e de ras! Știrile au fost pline de crime, tentative de omor și criminali. Ce se întampla!?
O eleva în varsta de 17 ani de la Școala Centrala din Capitala a fost înjunghiata de catre prietenul ei (de „numai” 32 de ani) chiar în cabinetul directorului adjunct.
Constantin Groza, cel care a înjunghiat-o pe eleva era recidivist, el mai fusese condamnat la 10 ani de închisoareÂ… pentru omor. Însa culmea, prin difuzarea repetata a materialelor cu tanarul care o înjunghiase pe eleva, acesta aparea mai degraba în postura de victima decat de criminal.
Alt criminal, de data aceasta elvețian de origine italiana, Pierre Francois Sqellia. Barbatul, gelos, a împușcat doua femei și un barbat în cartierul Giulești. Totul pentru ca iubita lui se întorsese la soț. Iar buletinele de știri au început bineînțeles cu acest subiect.
Nu reușim sa ne dumirim bine de primele doua fapte ca apare o a treia crima, cu mult sange și complicații pentru polițiști. În Drumul Taberei, Cristian Radu, un barbat de 46 de ani este hacuit pur și simplu de fosta prietena, Nicoleta Cristina Picioruș (foto). Motivul? Barbatul dorea doar o relație lipsita de afecțiune. A platit scump pentru asta!
Un alt tanar de 24 de ani se plimba liniștit, exact cand Condoleezza Rice vizita Romania, cu mitraliera ascunsa sub haina pe la Bucur Obor. Din fericire a fost prins înainte de a apuca sa mai „produca” victime, știri și dezbateri pe la televiziuni.
La prima vedere ai impresia ca a luat-o lumea razna și ca acum, în prag de sarbatori, oamenii nu mai știu deloc sa ierte și se transforma în calai. Sau mai e varianta unei doamne clarvazatoare invitata la „Nașul” care spunea ca odata cu sarbatoarea Sf. Andrei nenumarate spirite rautacioase ar fi dat buzna peste noiÂ…
Ca sa ne lamurim l-am sunat pe sociologul Alfred Bulai care ne-a explicat care e de fapt problema: „Nu e nimic nou. Daca se insista atat de mult mediatic pe aceste teme, nu înseamna ca se întampla mai multe nenorociri decat de obicei. Puteți lua buletinele de știri de la ora 17.00 pe o perioada de un an și veți vedea ca sunt la fel de multe crime și în alta perioada a anului. Dar e o supraexpunere ușor aberanta pe unele cazuri, se insista pe ele și atunci par mai multe”.