Decalogul tinereții fara batranețe
Un chip ingrijit este mai luminos
Varsta înseamna mult mai mult decat o cifra înscrisa în buletin. Însa anii pot fi mascați printr-o îngrijire perseverenta, doar cu produse adecvate. Un ten neîngrijit este tern, obosit și îmbacsit, aspectul neglijent adaugand cațiva ani varstei tale reale. În schimb, o piele curata, destinsa, neteda și decongestionata va fi mult mai luminoasa, conferind chipului un aer de prospețime.
Documenteaza-te cu atenție în domeniul frumuseții. Unele greșeli de îngrijire au consecințe imediate (de exemplu, aplicarea maștilor cosmetice pe pleoape duce la iritarea și chiar descuamare rapida a acestei zone sensibile), dar altele au efecte negative care devin vizibile doar în timp. Aplicarea unui produs de epilat pe pleoape sau deasupra buzelor, folosirea unor produse neadecvate tipului de piele sau destinate unei alte varste, aplicarea în exces a produselor cosmetice… sunt doar cateva dintre cele mai frecvente practici ce duc la apariția prematura a ridurilor și la îmbacsirea tenului.
Cu un suras chiar se face primavara pe chipul tau. Dar și buzele au nevoie de îngrijire! Folosește saptamanal o periuța de dinți, pentru a stimula circulația sangvina și pentru a înlatura stratul de celule moarte de la suprafața buzelor, și aplica o masca de miere de albine. Ața dentara îndeparteaza resturile de alimente din spațiile stramte.
Dupa ce te speli pe maini, folosește un produs special pe baza de glicerina, pentru hidratarea și regenerarea în profunzime a epidermei. Fii „cocheta” și poarta manuși de menaj atunci cand umbli cu un detergent. O minima protecție, și vei avea maini frumoase.
Anii se citesc În „colierul lui Venus”
Epiderma de pe gat și decolteu este foarte sensibila și se rideaza, de multe ori, prematur. O poziție corecta a corpului – spatele drept și gatul întins – îți va conferi o alta alura și te va ajuta sa întarzii cat mai mult apariția ridurilor fine, circulare, de pe gat. Eficient în combaterea ridurilor este și masajul zilnic, executat cu un produs bogat în substanțe nutritive.
Un meniu sarac în fibre și bogat în grasimi te pot face sa te simți obosita chiar și în primele ore ale dimineții. Specialiștii susțin ca o alimentație bazata pe consumul de cereale, paste integrate, fructe proaspete și alune este o adevarata sursa de energie. În schimb, grasimile încetinesc sistemul digestiv, iar organismul va fi suprasolicitat pentru a procesa alimentele bogate în grasimi. Pragul optim indicat de nutriționiști este de 5 grame de grasime dintr-o suta de grame de mancare.
Chiar daca ține de zona „intima”, viața ta sexuala „se vede”. Specialiștii nu au stabilit înca precis care este legatura dintre starea generala de sanatate și sex, însa efectele unei vieți sexuale active sunt de necontestat: sexul ajuta la relaxarea organismului (reducand implicit gradul de stres și anxietate), precum și la evitarea dezechilibrelor hormonale. În viziunea sexologilor, întreținerea de raporturi intime de cel puțin doua ori pe saptamana îți asigura o „cantitate” însemnata de buna dispoziție, dar și o piele mult mai fina.
Nu-ti place sa mergi la sala? Ia-ti un caine
Un eficient antrenor personal, pentru cine nu agreeaza ideea de a transpira în mod organizat. Un caine te va obliga sa ieși la aer curat atat dimineața, cat și seara. Americanii, mari iubitori de animale de companie, susțin ca acest animal este cel mai potrivit pentru a te ajuta sa te menții în forma.
Aceste fructe sunt bogate în elemente nutritive și au proprietați antioxidante. Afinele conțin acid elagic (cu proprietați anticancerigene), fibre și cantitați însemnate de vitamine (B2, C și E). Cinci cești pline ochi cu diverse fructe sau legume echivaleaza, în ceea ce privește efectul antioxidant, cu o jumatate de ceașca de afine!
Relaxeaza-te activ impreuna cu prietenii
Cu cat viața ta sociala este mai activa, cu atat te vei simți mai tanara și mai în forma. Un pahar de vin te va ajuta sa te eliberezi de tensiunea acumulata peste zi, dar, de la doua în sus, consumul este direct proporțional cu gradul de stres, precum și cu cel de deshidratare al organismului.