Debutul ca showman al lui Marius Urzica

Apropo.ro / 02.03.2002, 14:51
Debutul ca showman al lui Marius Urzica
Campionul mondial la cal cu mînere Marius Urzica a participat aseara, ca invitat special, la Gala Extraordinara a Dansului organizata de Teatrul Odeon Aseara, campionul olimpic si mondial Marius Urzica s-a aflat în fata unei sali pline ochi, dar nu pe post de concurent, ci ca

Campionul mondial la cal cu mînere Marius Urzica a participat aseara, ca invitat special, la Gala Extraordinara a Dansului organizata de Teatrul Odeon

Aseara, campionul olimpic si mondial Marius Urzica s-a aflat în fata unei sali pline ochi, dar nu pe post de concurent, ci ca artist. Gimnastul, care nu va putea participa la Campionatele Europene din luna aprilie, de la Patras (Grecia), din cauza unor probleme la coloana vertebrala si la umar, a acceptat cu bucurie invitatia organizatorilor.

„Este ceva cu totul diferit pentru mine, pentru ca voi aparea alaturi de niste actori si balerini formidabili. M-am aflat pe o scena, nu într-o sala de concurs, si asta a fost o premiera pentru mine”, a spus Urzica.

El a executat un exercitiu la calul cu mînere. „Este vorba despre o altfel de evolutie, pentru ca nu contine elemente riscante, care sa fie introduse la niste Campionate Mondiale sau Europene. Totusi, am avut cîteva faze spectaculoase, cum ar fi cercurile în fluturas, pe care publicul le apreciaza întotdeauna. De asemenea, mi-am facut si o alta intrare, cu un salt lateral, total diferit de ceea ce arat în întrecerile oficiale. A fost o experienta extrordinara, e placut din cînd în cînd sa faci ceva deosebit”, a explicat sportivul.

Nu a avut emotii

Marius Urzica a povestit ca a fost invitat sa ia parte la acest show de actrita Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon.

„Dumneaei m-a sunat, dar nu stiu exact a cui a fost ideea introducerii mele în Gala. S-au gîndit la ceva mai special si probabil ca au vazut-o pe gimnasta rusa Svetlana Horkina, care a fost vedeta multor spectacole în tara ei. Cred de aici s-au inspirat organizatorii”.

Campionul nu a avut emotii, fiind obisnuit cu publicul numeros. Urzica nu a participat decît la o singura repetitie cu toti actorii si balerinii.

„În rest mi-am vazut zilnic de antrenamentele mele si nu pot spune ca am muncit în plus pentru acest show”, a spus gimnastul. Din cauza accidentarilor, pe care si le-a tratat în Germania, el nu s-a putut pregati de la jumatatea lunii decembrie pîna în februarie.

Sportivul s-a întîlnit aseara, pe scena Teatrului Odeon, în spectacolul regizat de Dragos Galgotiu, cu actori precum Marian Râlea, Rodica Mandache si Alexandru Darie, cu acrobatii de la Circul Globus si cu balerinii de la Opera Nationala din Bucuresti si de la Teatrul „Oleg Danovski” din Constanta. „Din pacate, sotia mea, Geta, nu a putut asista la debutul meu în lumea show-biz-ului, ea ramînînd acasa, la Bistrita Nasaud, cu baietelul nostru, Andrei. Din sala m-au sustinut însa antrenorul Dan Grecu si sotia lui”, a spus Urzica.

Sursa: www.prosport.ro