De poveste: Mark Hamill, originalul Luke Skywalker din Star Wars, “chemat la oaste” pentru noul film!

De: Mioara Tronaru / 07.07.2014, 08:00
De poveste: Mark Hamill, originalul Luke Skywalker din Star Wars, “chemat la oaste” pentru noul film!
Star Wars 7: Mark Hamill, interpretul lui Luke Skywalker, îşi reia rolul în noul film al francizei.

Una dintre cele mai bune ştiri legate de Star Wars VII este alegerea lui J.J. Abrams de a-i rechema pe cei trei actori din saga originală. Mark Hamill (Luke Skywalker) revine şi el pe platouri.

Pe vremea trilogiei originale Star Wars, Mark Hamill, Carrie Fisher şi Harrison Ford erau pe culmile gloriei. Dar la sfârşitul epopeii Războiului Stelelor, numai Harrison Ford a reuşit să se menţină în lumea filmului găsindu-şi roluri noi (Indiana Jones în pelicula cu acelaşi nume, Rick Deckard în Blade Runner etc.). Mark Hamill şi Carrie Fisher au dispărut aproape cu totul. Interpretul lui Luke Skywalker s-a specializat în dublaje pentru desene animate (a fost, de exemplu, Joker în seria Batman). Şi a mai apărut prin dreapta sau prin stânga cadrului vreme de un episod sau două prin diverse seriale. Dar iată că se produce reîntoarcerea sa într-un proiect de o asemenea anvergură într-un moment în care nici vorbă să se mai gândească să reîmbrace costumul de Jedi!

Chiar când au apărut părţile noi din Star Wars în anii 2000, actorul a privit totul ca un simplu spectator, fără să-i treacă prin cap vreo eventuală reîntoarcere. Dar, anul trecut, telefonul a sunat! Iar la capătul firului se afla J.J. Abrams, pe care Mark Hamill nu l-a putut refuza. “A fost ca şi cum aş fi fost chemat la oaste”, se amuză actorul. Acum, Mark Hamill este la Londra, cot la cot cu prietenii de altădată. “Nu i-am mai văzut pe Carrie şi Harrison de o eternitate, spune acesta, a fost fabulos să-i revăd, mai ales că nici nu mă mai aşteptam să vină o asemenea zi. Totul a fost complet neaşteptat”.

Apoi, pentru a nu decepţiona pe nimeni, Mark Hamill s-a pucat de treabă. “Mi-am schimbat regimul alimentar, mărturiseşte el, şi m-am apucat de sport”. Nu crede că o să reîntinerească, dar, odată ajuns în studiourile Pinewood din Londra, actorul se comportă ca un profesionist. “Am trecut pe la toate departamentele, povesteşte acesta, am tras un ochi la costume, la atelierul în care se toate creaturile din film şi m-am dus să mă întâlnesc cu tehnicienii şi cu restul echipei”. Dar comportamentul lui Mark Hamill nu prea pare unul de star, ci, din contră, seamănă mai mult cu acela al unui fan Star Wars.

Înainte de a începe filmările următoarelor aventuri ale eroilor acestei galaxii foarte, foarte îndepărtate, Mark Hamill şi-a spus punctul de vedere cu privire la “scurgerile” repetate de informaţii de culise despre noua producţie. El a confirmat astfel că obiectivul principal al regizorului şi al întregii echipe este de a păstra cele mai bune surprize pentru film mai degrabă decât să le dezvăluie pe Internet. Ceea ce l-a făcut să-şi amintească, zâmbind, că pe vremea trilogiei originale, Internetul nici nu exista, iar la filmările primei părţi nimeni era interesat de proiect.

Acum, Mark Hamill este un om împlinit. El speră numai să nu decepţioneze fanii fideli ai francizei Star Wars.

 

Star Wars: Episode VII (2015)

Promite să continuie povestea creată de George Lucas la 30 de ani după Întoarcerea lui Jedi.

Regia este semnată de J.J. Abrams.

Scenariul este semnat de J.J. Abrams, Lawrence Kasdan, George Lucas (creatorul personajelor).

Până acum, distribuţia arată cam aşa:

Foştii:

Harrison Ford – Han Solo

Carrie Fisher – Prinţesa Leia

Mark Hamill – Luke Skywalker

Anthony Daniels – C-3PO

Kenny Baker – R2-D2

Peter Mayhew – Chewbacca

Nou-veniţii:

Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis)

Adam Driver (Inside Llewyn Davis)

Domhnall Gleeson (Bill Weasley din Harry Potter)

Daisy Ridley (Scrawl)

John Boyega (Attack the Block)

Andy Serkis

Max von Sydow

 

Star Wars, o poveste foarte, foarte încâlcită

Până acum, Star Wars are 6 episoade organizate în două trilogii.

Prima trilogie, apărută între 1977 – 1983, a devenit în anii 2000, cea de-a doua în ordinea întâmplărilor din film şi toate titlurile au fost schimbate: Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977), Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) şi Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983).

Cea de-a doua, în ordinea apariţiei pe marele ecran a devenit prima, întregul scenariu dezvăluind ce s-a întâmplat înainte: Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999), Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002) şi Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005).

O dată cu episodul al VII-lea, se dă startul celei de-a treia trilogii: Star Wars: Episode VII prevăzută să apară în 2015 şi Star Wars: Episode VIII şi Star Wars: Episode IX aflate încă în stadiul de sertar.

 

Box office

Dacă ne uităm pe încasările, înregistrate în toată lumea, fiecărui episod din Star Wars, de departe Star Wars Episode I: The Phantom Menace deţine recordul.

Star Wars Episode IV: A New Hope – 775.398.007 $

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back – 538.375.067 $

Star Wars Episode VI: Return of the Jedi – 475.106.177 $

Star Wars Episode I: The Phantom Menace – 1.027.044.677 $

Star Wars Episode II: Attack of the Clones – 649.398.328 $

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith – 848.754.768 $

Foto: Hepta