De Paşte, Florin Dumitrescu ne propune friptura de miel cu sos de legume
Ingrediente: 300 g morcov, 300 g ceapă galbenă, 300 g ţelină, 800 g pulpă de miel, 400 ml vin alb sec, piper boabe, foi de dafin, sare, 150 g unt
Mod de preparare:
Toate legumele se taie cuburi, se aşează în tavă şi se dau la cuptor la foc tare. Se lasă un pic până se rumenesc şi se caramelizează. Între timp, pulpele de miel se prăjesc în tigaie cu puţin ulei de măsline, 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealalata şi se condimentează cu sare grunjoasa şi puţin piper fin. Se aşează apoi pulpele în tavă cu legumele caramelizate. Se adăugă vinul, foile de dafin şi piperul boabe, apoi se completează cu apă până se acoperă pulpele. Se pune deasupra folie de aluminiu şi se dă la cuptor la temperatură mică (aprox. 140-maxim 160 de grade), timp de 3-4 ore. Se scot de la cuptor, se verifică carnea şi se mai lasa la cuptor încă 5 minute la 200 de grade, fără folia de aluminiu pe deasupra. Apoi se scot din cuptor, iar carnea se pune deoparte. Restul legumelor şi sosul format în tavă se pun în blender şi se pasează bine. Se pune compoziţia obţinută pe foc cu încă puţină apă ca să se fluidizeze sosul, se lasa să fiarbă, se opreşte focul, apoi se pun 150 g de unt în compoziţie şi se amestecă bine. Sosul de legume se serveşte lângă pulpele de miel, iar ca garnitura recomand fie cuşcuş, linte, fie cartofi copţi sau spanac gătit în unt.