De la “Black Panther” la “The Mandalorian”: filme de top care s-au transformat în show-uri TV
“Black Panther” și “The Mandalorian” se numără printre filme de top care s-au transformat în show-uri TV de succes.
Se pare că, după succesul filmului “Black Panther”, compania Disney consideră că regizorul și scenaristul Ryan Coogler va putea crea o serie pentru platforma Disney+ inspirată de regatul african Wakanda, tărâmul lui T’Challa aka Black Panther, interpretat de regretatul actor Chadwick Boseman. Disney și Coogler au semnat un parteneriat pe cinci ani, potrivit căruia regizorul se va ocupa de câteva serii originale pentru platforma de streaming, inclusiv o poveste “Wakanda forever”.
De-a lungul timpului, au fost multe tentative de a aduce un film de pe marile pe micile ecrane, iar rezultatele au fost bune și mai puțin bune, potrivit BBC.
În 1995, filmul “Clueless”, cu Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy și Paul Rudd, spunea povestea unor adolescenți și a provocărilor lor, specifice vârstei. Un an mai târziu, postul de televiziune american ABC a început să difuzeze o serie inspirată de film, care, la început, a mers bine, însă, după trei sezoane (1996-1999), deja își pierduse atractivitatea și se îndepărtase cumva de filmul original, așa că a fost încheiată.
În schimb, “Fargo”, o serie Netflix după comedia “Fargo”, din 1996, a început în 2014 și, în prezent, este la cel de-al patrulea sezon și nu dă semne că s-ar încheia, ba chiar câștigă premii. Poveștile independente și prezența actorilor precum Ewan McGregor, Kirsten Dunst, Chris Rock și Jessie Buckley, par a fi ingredientele cheie pentru ca seria să-și mențină fanii în fața televizoarelor.
Cine nu și-i amintește pe doctorii din „M*A*S*H*”?
„M*A*S*H” (1972-1983) este printre cele mai longevive seriale TV. Show-ul a fost difuzat timp de aproape 11 ani și se pare că succesul a fost mai mare pe micile ecrane decât însuși originalul. Filmul din 1970, regizat de Robert Altman, despre trei medici de armată, a avut încasări de 80 de milioane de dolari și a primit un Oscar, din cinci nominalizări, la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”. Marele final al serialului, din 1983, a avut o audiență de 106 milioane de persoane, un record pentru vremea respectivă. Personajele Hawkeye Pierce, Hot Lips Houlihan, Trapper John McIntyre și Frank Burns și-au găsit interpretarea perfectă în actorii Alan Alda, Loretta Swit, Wayne Rogers și Larry Linville, combinație ce le-a adus 14 premii Emmy și multe nominalizări pe toată durata show-ului.
Nici “Buffy the Vampire Slayer” (1997-2003) nu a stat prea rău. Actrița Kristy Swanson a fost “vampirița adolescentă” din filmul original, lansat în 1992, dar Sarah Michelle Gellar a devenit cea mai faimoasă, de-a lungul seriei TV. Actrița a jucat alături de Nicholas Brendon, Alyson Hannigan și Anthony Head timp de șapte sezoane, cu nominalizări la Globurile de Aur și Emmy și se pare că sunt discuții pentru un nou proiect pentru Netflix.
“Star Wars/ The Mandalorian”, un serial început în 2019 și continuat în prezent
În universul “Star Wars/ Războiul Stelelor”, povestea se întâmplă la cinci ani de la evenimentele din “Întoarcerea lui Jedi” și prezintă un vânător de recompense mandalorian dincolo de raza de acțiune a Noii Republici, sub îndrumarea scenaristului și producătorului Jon Favreau alături de Dave Filoni, Kathleen Kennedy și Colin Wilson, cu Pedro Pascal în rolul principal. Show-ul se află deja la cel de-al treilea sezon și încă promite multe scene interesante.
CITEȘTE ȘI: Ryan Coogler va produce serialul „Wakanda”, în cadrul unui parteneriat exclusiv cu Disney
Foto: Profimedia Images