Caju și proprietățile sale
Caju sau alunele de caju sunt bogate în elemente esențiale: cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor, conțin acid oleic bun pentru inimă, au cizi grași nesaturați, nu conțin colesterol, sunt bogate în antioxidanți și au multe vitamine.
Cum se consumă
Pentru ca alunele de caju să fie sănătoase ele vor fi consumate crude, simple, sau după ce au fost lăsate în apă 2-3 ore. Ele mai pot fi adăugate în iaurturi, salate etc.
De ce ar trebui să consumăm caju în fiecare zi:
– previne cancerul
– menține sănătatea inimii
– scad tensiunea
– au efecte benefice asupra podoabei capilare
– sunt benefice oaselor tale
– mențin sănătoase celulele nervoase
– previn calculii renali, pietrele la rinichi
– protejează dantura
– ajută la un somn bun
– bune în caz de stres, nervi, iritabilitate
– înlătură depresia
– menține sănătatea celulară
– efecte benefice asupra tenului, pielii
– ajută la pierderea în greutate: conțin puține grăsimi și acelea sunt din cele bune.
Acum că ai mai multe motive să consumi caju crud nu-ți mai rămâne decât să îi testezi beneficiile și proprietățile.