Știm că pentru ca viața să existe pe o Planetă este nevoie de prezența anumitor condiții. Este nevoie de o temperatură potrivită, în primul rând. Ființele vii pot trăi în anumite limite de temperatură pentru a nu se coace de la prea multă căldură sau îngheța. Apoi mai este nevoie de apă, lumina este importantă pentru plante, animalele au nevoie de o sursă de hrană.
Toate aceste condiții, și altele pe lângă, trebuie să existe pentru ca ființele să existe. Mulți se întreabă dacă aceste condiții sunt întrunite și pe alte Planete.
venus este cea mai apropiată de Pâmânt, planeta pe care trăim noi, are aproape cam aceeași dimensiune că ar putea fi considerate gemene. Cu toate acestea atmosfera sa este compusă din azot, dioxid de carbon, este înconjurată de un văl gros de nori care provoacă ploi de acid sulfuric, iar temperatura la sol poate atinge și 460 de grade Celsius. Pe Venus se mai găsesc și mulți vulcani activi.
Planeta Marte, mult mai mică decât Pământul, are o atmosferă compusă preponderent din dioxid de carbon, azot și argon. Mai conține și urme de oxigen și apă. Temperatura variază între minus 140 de grade Celsius și 20 de grade Celsius. Marte are cele mai puternice furtuni de nisip din sistemul solar. Cantitățile de apă de pe Marte sunt aproape în permanență înghețate.
Se poate observa că celelalte planetele nu prea întrunesc condițiile necesare pentru viață și nici nu s/au găsit alte forme de viață dincolo de Terra.