De ce fac copiii varicelă
Motivul pentru care adulții fac varicelă atât de rar este că, odată ce o persoană a avut un atac de varicelă, devine imun la această boală. Dacă o persoană a avut varicelă în copilărie, nu va mai avea niciodată.
Varicela este o boală foarte contagioasă. Se presupune că este cauzată de un virus. De obicei, se transmite prin contact direct între persoane – nu prin contactul cu haine sau alte articole ale celui infectat. O persoană care are varicelă este considerată infectată pentru circa 14 zile.
De aceea, medicii recomandă ca pacientul să fie izolat de restul membrilor familiei care nu au avut boaal în trecut, în special de copii. Pe parcursul bolii, ei sunt scutiți și de cursuri școlare și nu li se permite să iasă în locuri publice.
Una dintre problemele varicelei este legată de simptomele bolii. Uneori, varicela se manifestă printr-o ușoară creștere a temperaturii corpului, lipsa apetitului, dureri de cap și de spate. Însă, primul semn al varicelei poate fi, în unele cazuri și o erupție sau mâncărime a pielii.
O persoană cu varicelă poate afecta pe altcineva cu două zile înainte ca erupția să apară – de aceea, un întreg grup de copii poate fi infectat înainte să se poată face ceva pentru a previne împrăștierea varicelei.
Chiar dacă varicela este, de obicei, o boală ușoară care necesită un tratament simplu, este important ca medicul să facă un diagnostic corect și să observe dacă pacientul manifestă complicații.