David si Goliat

Apropo.ro / 10.05.2002, 09:31
David si Goliat
Oltchim Rîmnicu Vîlcea va întîlni în finala Cupei Cupelor echipa rusa Lada Toljatti, cea mai puternica formatie a momentului în tara care detine titlul mondial. Din cele 15 jucatoare ale echipei Lada Toljatti care au sosit ieri în România, nu mai putin de opt au cîstigat în decembrie anul

Oltchim Rîmnicu Vîlcea va întîlni în finala Cupei Cupelor echipa rusa Lada Toljatti, cea mai puternica formatie a momentului în tara care detine titlul mondial.

Din cele 15 jucatoare ale echipei Lada Toljatti care au sosit ieri în România, nu mai putin de opt au cîstigat în decembrie anul trecut, în Italia, titlul mondial. Irina Poltoratkaia, Ina Suslina, Natalia Goncearova, Ana Kareeva, Valentina Kostiukova, Galina Kozorezova, Oksana Romenskaia, Nighina Saidova si celelalte jucatoare ruse au învins în finala Norvegia si au urcat pe cea mai înalta treapta a podiumului de premiere. În plus, centrul Poltoratkaia a fost declarata cea mai buna jucatoare a turneului final, iar antrenorul Evgheni Trefilov, cel care pregateste si Lada Toljatti, a fost desemnat antrenorul echipei Mondialului.

„Cu toate ca formeaza una dintre cele mai bune formatii din lume la ora actuala, nu ne e frica de ele. Nu avem nimic de pierdut! Ele sînt favorite, dar ne vom juca sansa! Am încredere în jucatoarele mele, care vor da totul pentru a cuceri trofeul. În plus, avem de partea noastra publicul si sper ca atmosfera din sala sa le înmoaie picioarele rusoaicelor”, a spus antrenoarea Mariana Tîrca. Handbalistele vîlcene au intrat de ieri în cantonament la hotelul „Caciulata” din Calimanesti, acolo unde sînt cazate si jucatoarele oaspete. „Le-am urmarit pe caseta meciului retur împotriva echipei franceze ASPTT Metz din . Dupa ce pierdusera în prima mansa cu 28-32, au învins apoi în Rusia cu 32-26 si s-au calificat mai departe. Sînt foarte mari, masive si este foarte greu de trecut de ele”, a declarat interul dreapta Steluta Luca.

„Joaca aproape tot timpul cu doi pivoti. Este foarte greu sa marchezi de la distanta pentru ca în fata ta se afla adevarate stînci. Romenskaia are 1,90 metri si 92 de kilograme, Kostiukova are 1,85 m si 110 kg, Kozorezova are 1,86 m si 85 de kilogarme. Nici celelalte nu sînt departe. Cred ca numai printr-un joc în viteza si prin scheme bine puse la punct avem sanse de reusita”, a caracterizat Mariana Tîrca evolutia rusoaicelor.

Prima mansa a finalei Cupei Cupelor va avea loc la Rîmnicu Vîlcea duminica, de la ora 17:00, partida urmînd a fi transmisa în direct de TV România 1.

Urdea spre Mainzler 1905

Magdalena Urdea, extrema dreapta a Oltchimului, este foarte aproape de un transfer la echipa germana TV 1905 Mainzler. De altfel, reprezentantii clubului din Bundesliga au fost prezenti miercuri la Bucuresti pentru a o urmari pe vîlceana în meciul de campionat cu Rapid CFR. Mainzler a terminat actuala editie a campionatului german pe locul 6, cu 30 de puncte, la egalitate cu Buxtehude, adversara Reminului în finala Challenge Cup.

Sursa: www.prosport.ro