Prezenţa sa în Orientul Mijlociu a venit la pachet cu o serie de premiere: ,,A fost primul meu maraton în desert, primul meu maraton făcut pe trail şi prima oară când am vizitat ţara.”, a povestit prezentatorul Observatorului de week-end de la Antena 1. Efortul fizic intens şi condiţiile de alergare l-au provocat să-şi depăşească limitele, iar în momentul în care a simţit că loveşte pentru prima oară un zid, a găsit o motivaţie în copiii săi: ,,Ştiu că mă aşteaptă cu braţele deschise acasă. M-am gândit la ei şi le-am spus în gând numele.” În ciuda temperaturii de peste 30 de grade, a diferenţei de nivel de 500 m şi a umidităţii, Daniel Osmanovici a reuşit să treacă linia de sosire în primii 200 de participanţi, dintr-un total de 500.
Cei 42,195 km pe care i-a parcurs în doar 4 ore şi 20 de minute au fost un test constant al determinării şi voinţei, test pe care l-a trecut cu brio. Ştiristul a fost impresionat şi de organizarea maratonului, care a fost adaptat condiţiilor dificile: ,,Au luat în considerare terenul şi temperatura, tipul de teren, iar pe lângă apă şi geluri pentru hidratare, am avut fructe proaspete sau uscate ce ne-au dat energie să continuăm.”. Dat fiind că a alergat la Marea Moartă către graniţa Iordaniană, înconjurat de lacuri, a avut parte şi de ,,cea mai tare şedinţă de aerosoli din lume”: ,,Am inhalat extrem de multă sare pe parcursul probei şi fără să exagerez vă spun că la final..curgea de pe mine la propriu!”. O astfel de cursă a fost nu doar o provocare fizică, cât şi una a psihicului, dar glezna accidentată şi circumstanţele nu l-au împiedicat să iasă învingător la final de maraton.
Prin intermediul acestei experienţe, jurnalistul a avut ocazia să descopere şi o parte din Orientul Mijlociu, care, declară el, este foarte diferită de ce ne este prezentat pe micile ecrane: ,,Am reuşit să descopăr o ţară care nu are nicio legătură cu ştirile de la TV. Am văzut foarte multe lucruri pozitive. Tel Aviv, oraşul care nu doarme niciodată, este o explozie de energie non stop. Te atrage, te prinde în mrejele lui şi este foarte greu să ieşi de acolo. Şi oamenii sunt speciali, extrem de amabili, dacă nu cunoşti ebraică poţi vorbi cu ei în engleză. Este foarte greu să caut un minus atunci când nu există, lucrurile negative sunt aproape inexistente.” . Şi-a testat limitele şi a reuşit să le depăşească, iar acum se îndreaptă victorios către casă, cu satisfacţia că a făcut parte dintr-o cursă incredibilă şi cu dorinţa de a-şi revedea familia: ,,Copiii mă aşteaptă cu braţele deschise şi cred că sunt puţin supăraţi că am întârziat. Nu obişnuiesc să lipsesc mai mult de 3 zile de acasă. Dar acum am un bagaj plin de jucării şi dulciuri sănătoase, ca să compensez! Abia aştept să îi văd!”, declară prezentatorul Observatorului.