Dana Sofronie – locul 5 la individual compus

Apropo.ro / 20.08.2004, 10:54
Dana Sofronie - locul 5 la individual compus
Gimnasta româna Dana Sofronie a ocupat locul 5 în finala concursului individual compus feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena. Dana Sofronie, care a înregistrat un total de 37,948 de puncte, a obținut urmatoarele note: 9,412 la sarituri, 9,637 la paralele,

Gimnasta româna Dana Sofronie a ocupat locul 5 în finala concursului individual compus feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena.

Dana Sofronie, care a înregistrat un total de 37,948 de puncte, a obținut urmatoarele note: 9,412 la sarituri, 9,637 la paralele, 9,362 la bîrna și 9,537 la sol.

Sofronie a fost singura reprezentanta a României în concursul individual compus, dupa ce Oana Ban a fost retrasa din competiție, din cauza unei accidentari.

Concursul a fost cîștigat de sportiva americana Carly Patterson, cu un total de 38,387 de puncte. Medalia de argint i-a revenit rusoaicei Svetlana Horkina, cu un punctaj total de 38,211, iar medalia de bronz a fost obținuta de chinezoaica Zhang Nan, cu un total de 38,049.

Belu explica situația Oanei Ban

Antrenorul coordonator al echipei feminine de gimnastica, Octavian Belu, a declarat ca spera ca Oana Ban, care a fost retrasa din concursul individual compus, din cauza unei accidentari, sa se simta mai bine în vederea participarii în finalele pe aparate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Oana Ban are o durere la glezna dreapta, dar speram ca nu este ceva serios. Ea trebuie sa participe în finala de la sol și speram ca se va simți mai bine atunci”, a precizat Belu, într-un comunicat.

Gimnasta Oana Ban a fost retrasa din concursul individual compus de joi, cu doar un sfert de ora înainte de începerea competiției, ea fiind înlocuita pe lista participantelor de australianca Stephanie Moorhouse. Oana Ban a suferit o accidentare la glezna în concursul pe echipe, cîștigat de România.

Finalele pe aparate din concursul feminin de gimnastica se vor desfașura duminica și luni.

Mediafax