Dan Potra si-a urmat steaua

Apropo.ro / 29.04.2002, 09:53
Dan Potra si-a urmat steaua
Parintii timisoreanului Dan Potra sînt convinsi ca dupa ce fiul lor a spart gheata la Europene, va atinge apogeul carierei la JO de la Atena, din 2004. "Dan si-a urmat steaua lui de la vîrsta de cinci ani", spune cu mîndrie mama primului campion european la individual compus din istoria

Parintii timisoreanului Dan Potra sînt convinsi ca dupa ce fiul lor a spart gheata la Europene, va atinge apogeul carierei la JO de la Atena, din 2004.

„Dan si-a urmat steaua lui de la vîrsta de cinci ani”, spune cu mîndrie mama primului campion european la individual compus din istoria gimnasticii masculine românesti. Dan, cel de-al treilea copil al familiei Potra din Timisoara, a reusit la 25 de ani o performanta unica. Nimeni din familia lui nu s-a asteptat la asta. Chiar anul trecut mama lui, Elena, în prezent pensionara, i-a sugerat sa mai renunte la aparate si sa se concentreze asupra unuia singur.

„Dan este foarte ambitios si nu a renuntat niciodata la nimic legat de sport, nu a suportat nici macar o sugestie de la nimeni”, spune ea. Fratele lui mai mic, Catalin, a facut si el gimnastica, dar numai pîna în clasa a patra. „El nu a avut talentul lui Dan”, adauga tatal acestora, Aurel Potra, angajat în prezent la Politehnica Timisoara ca cizmar si reparator de mingi.

Dan a fost dus la gimnastica de mama lui pe cînd nici nu împlinise cinci ani. Au trecut de atunci aproape doua decenii. „Cînd pleca în alta localitate ne duceam copilul la gara si asta era toata contributia noastra”, marturisesc parintii gimnastului. Ei spun ca fiul lor iubeste gimnastica mai mult decît orice. De aceea nu are absolut nici un fel de hobby si nici o alta ocupatie în afara sportului. Îi place sa calatoreasca si sa faca poze cu gimnastele din toata lumea ori de cîte ori are ocazia. De anul trecut are o prietena în Sibiu, Simina Turcu, studenta la psihologie, care are 20 de ani. Dan nu are de gînd sa se casatoreasca pîna în 2004, cînd crede ca va atinge apogeul carierei la Olimpiada de la Atena.

„I-am tinut loc de mama si tata”

„De la cinci ani, gimnastica este a doua lui familie. Eu i-am tinut loc si de mama si de tata. De aceea, n-am putut suporta tensiunea din timpul concursului de la Europene. Nu am avut puterea sa stau în fata televizorului si m-am dus la sala, la antrenament. Un coleg m-a anuntat ca e campion european”, povesteste antrenorul lui Dan Potra de la CSS 2 Timisoara, Ioan Boici. El mai spune ca l-au podidit lacrimile si ar fi dorit sa fie lînga Dan pentru a-l strînge în brate. „Nu-i nimic, peste cîteva zile va fi acasa, la Timisoara”, se consoleaza el zîmbind.

Sursa: www.prosport.ro