Dacă chef Bontea a cântat la propria nuntă, chef Dumitrescu şi-a făcut singur meniul

De: Cătălina Matei / 07.11.2016, 10:29
Dacă chef Bontea a cântat la propria nuntă, chef Dumitrescu şi-a făcut singur meniul
Cuvântul de ordine luni seara la „Chefi la cuţite” este nunta. Doamne şi domnişoare, care fie sunt proaspăt căsătorite, fie în pline pregătiri de nuntă, vin la jurizarea unei noi confruntări între cele trei echipe. Cei rămaşi în concurs primesc vestea că tema întrecerii pe echipe din această ediţie este meniul de nuntă: o farfurie de degustare care să cuprindă câte puţin din fiecare preparat pe care l-ar pregăti ei pentru o nuntă.

Tema anunţată de Gina Pistol este şi prilej de amintiri pentru cei căsătoriţi din platou.

„La nunta mea am cântat”, îşi aminteşte Sorin Bontea. „Cum altfel? Dar să ştiţi că nu am gătit, nunta e nuntă. Soţia mea a dansat toată noaptea, eu la fel, iar de meniu s-a ocupat altcineva.” La rândul lui, chef Dumitrescu îşi amintelte că pentru nunta sa el a conceput meniul şi tot el a fost cel care a coordonat echipa de bucătari, cu care a făcut un training înainte pentru a se asigura că mâncarea va ieşi exact pe placul lui. Iar chef Scărlătescu, deşi este încă burlac, este autorul unor meniuri de top pentru unele dintre cele mai cunoscute nunţi de la noi, astfel că proba nu îl va speria nicicum. Ce meniu va alege fiecare chef să pregătească pentru degustare, dacă vor miza pe fine-dining sau, dimpotrivă, pe preparate tradiţionale româneşti, dar şi cine îl sabotează pe Cătălin Scărlătescu, telespectatorii Antena 1 află lunea aceasta de la 20.30 într-o nouă ediţie „Chefi la cuţite”.

Şi chiar dacă e vorba de nuntă, spiritele nu vor fi nici pe departe calme în bucătăria emisiunii. Presiunea ultimelor confruntări îşi spune cuvântul, rândurile se strâng, pretenţiile chefilor sunt tot mai mari, iar gusturile celor care vin la jurizare sunt mereu surprinzătoare. „Nu mai ştiu ce calcule să fac, uneori nu mai înţeleg nimic atunci când aşteptăm voturile şi niciodată nu ştim cine va câştiga şi cine va intra la duel”, e de părere Sorin Bontea. „Sunt foarte trist, în sufletul meu îmi vine să plâng”, va adăuga Cătălin Scărlătescu făcând referire la echipa dezbinată pe care o are şi la faptul că nu a câştigat deloc până acum. „Vreau să îi învingem din nou azi, să fim buni”, spune cu hotărâre Florin Dumitrescu în mijlocul echipei sale. Rămâne însă de văzut cine câştigă, cine intră la duel şi cine pleacă acasă.