Cutremur de 4,4 grade pe scara Richter, simțit și la București

21 11. 2013, 14:10

Directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu a spus că în zona Vrancea se produc cutremure adânci, iar după seismele cu magnitudini mai mari, cum este cel de 4,4 grade înregistrat joi, se pot produce și replici. Directorul INFP a precizat însă că aceste replici au magnitudini mult mai mici.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Seismul s-a produs la adâncimea de 90 de kilometri și a avut intensitatea III în zona epicentrală, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Orașele apropiate de epicentrul seismului sunt: Focșani (37 de kilometri), Mărășești (40 de kilometri), Covasna (44 de kilometri), Adjud (49 de kilometri) și Târgu Secuiesc (51 de kilometri).

Constantin Ionescu a fost întrebat dacă numărul cutremurelor din zona Vrancea înregistrate în ultima perioadă ar putea fi un semnal că urmează un seism puternic, directorul INFP a spus că această activitate seismică se înscrie în parametri normali, nefiind nimic neobișnuit având în vedere specificul activității seismice din zona Vrancea. Ionescu a precizat că în zona Vrancea se produc aproximativ 15 cutremure pe lună.

Citește mai multe detalii despre cutremurul din Vrancea, pe Mediafax.ro