Astfel, Primarul General a solicitat operatorilor de salubrizare refacerea și înlocuirea coșurilor de deșeuri, a containerelor, maturatul mecanizat al arterelor, spălarea străzilor, precum și salubrizarea gardurilor despărțitoare de pe sensurile de circulație și din stații R.A.T.B. (tramvai).
Totodată, s-a solicitat reprezentanților ALPAB refacerea și amenajarea spațiilor verzi din parcuri, toaletarea copacilor, montarea coșurilor pentru deșeuri în număr suficient pe aleile parcurilor, grădinilor, ștrandurilor, precum și refacerea și modernizarea mobilierului specific (bănci, ornamente, grilaje, suporturi de flori, statui, garduri etc.).
În acest sens, Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei a avizat ca în perioada februarie – aprilie 2015 administratorii spațiilor verzi din toate sectoarele Capitalei să execute lucrări de întreținere a spațiilor verzi, toaletarea arborilor și arbuștilor, tunderea gardului viu, precum și aplicarea de tratamente fitosanitare.
Lucrările de întreținere sunt aplicabile materialului dendrologic situat în parcuri, scuaruri, plantații de aliniament, spațiile verzi aferente ansamblurilor de locuințe, parcări, locuri de joacă, în incinta unităților spitalicești, de învățământ etc.
În ceea ce privește tratamentele pentru combaterea șobolanilor, acestea au început cu data de 11 martie, la asociații de locatari, proprietari și case individuale, iar Primarul General a solicitat intensificarea acestor tratamente și eliminarea de urgență a depozitelor necontrolate de deșeuri, care favorizează apariția fenomenului.
În ceea ce privește Administrația Străzilor, se vor remedia defecțiunile apărute în carosabil, se vor înlocui stâlpișorii deteriorați și se vor reface semnalizările și marcajele degradate.
La solicitarea Primarului General, ApaNova va efectua intervenții preventive în rețeaua publică de canalizare prin curățarea unui număr de 2575 guri de scurgere și a 16149 metri liniari de rețea de canalizare. Totodată, se vor remedia defecțiunile apărute la gulerele capacelor de cămin în 182 de zone și se vor înlocui alte 204 capace de cămin.
În programul de curățenie al Capitalei sunt implicate și ASSMB, ACCU, RATB și RADET, care vor lua măsuri conform competentelor și care vor ecologiza zonele în care acționează.
Potrivit dispozițiilor Primarului General, Inspectorii Direcției de Inspecție și Control din cadrul PMB vor desfășura ample acțiuni de control prin care vor identifica terenurile virane și alte zone publice unde se acumulează deșeuri în mod necontrolat și vor aplică sancțiuni conform legii.