Micii producatori pot vinde de la 1 februarie produse alimentare de origine animala (lapte, oua, carne, peste) in piete, targuri sau expozitii, doar daca s-au inregistrat la autoritatea sanitar-veterinara si daca respecta anumite conditii de igiena, potrivit unui ordin al ANSVSA.
Produsele trebuie sa provina de la animale sanatoase si sa fie manipulate numai de persoane sanatoase, pentru a reduce riscul transmiterii vreunei boli. De asemenea, produsele trebuie sa fie autentice (nefalsificate), sa nu fie transportate sau prezentate in ambalaje murdare, ruginite sau improprii si sa fie identificate printr-o eticheta in care sa mentioneze date referitoare la producator, denumirea produsului, originea, data obtinerii, conditii de pastrare si, dupa caz, alte informatii necesare consumatorului.
"Verificarile vor incepe in perioada urmatoare, mai intai pentru o evaluare, ca sa vedem cati s-au intregistrat, ce nereguli si dificultati sunt, ce nu este clar si apoi vom vedea ce decizii vom lua, pentru ca totusi este o prevedere care afecteaza foarte multi oameni", au declarat reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Cityeste mai mult despre ordinul ANSVSA, la Mediafax.
Foto: Mediafaxfoto