Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.
BANAT
În prima jumătate a acestei săptămâni vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime care vor ajunge marți, 24 februarie, până la aproximativ 16 grade. Apoi, până la începutul lunii martie, valorile termice diurne vor scădea, dar se vor situa în continuare peste mediile climatologice. După o nouă încălzire în primele zile ale celei de a doua săptămâni, vremea se va răci din nou, iar maximele ar putea coborî ușor sub cele specifice primei decade a lunii martie. Temperaturile nocturne vor începe să scadă după data de 26 februarie, iar în ultimele zile ale intervalului vor fi minime preponderent negative.
În prima săptămână va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în zilele de 25 și de 26 februarie. Condiții de precipitații vor fi și în cea de a doua săptămână, dar pe spații mai mici. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în ultimele zile, posibil, trecător, și lapoviță sau ninsoare.
CRIȘANA
La începutul intervalului de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 11 grade, pentru ca în următoarele două zile, vremea să devină mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi la prânz, în medie regională, de 15…16 grade. În data de 26 februarie valorile termice scad, acestea urmând să oscileze, în următoarele zile, în apropierea normelor climatologice, având tendința de a le depăși până în data de 4 martie, apoi de a fi puțin mai coborâte. Temperaturile minime vor scădea din dimineața zilei de vineri, 27 februarie, pentru ca spre sfârșitul celei de a doua săptămâni mediile să devină negative.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în aproape toate zilele, iar în 25 și 26 februarie, ploile vor fi în general moderate cantitativ. Este posibil ca spre sfârșitul intervalului, trecător și pe spații mici, să apară și lapoviță sau ninsoare slabă.
TRANSILVANIA
Până în data de 4 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale specifice datei calendaristice, iar cea mai caldă zi va fi 24 februarie când se vor depăși izolat 15 grade ziua, iar noaptea media minimelor va fi de 1…2 grade. În ultima parte a celei de a doua săptămâni, însă, media maximelor va ajunge la doar 4…5 grade, iar cea a minimelor la – 4 grade, astfel că vremea va deveni mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an.
Ploile vor fi mai frecvente în zilele de 25 și de 26 februarie. În rest, chiar dacă precipitații pot să apară în aproape fiecare zi, acestea vor fi slabe și pe spații mai mici, predominant ploi.
MARAMUREȘ
În primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi care marți și miercuri la prânz se vor situa în jurul valorii de 14 grade. În 26 februarie, temperaturile scad, dar până în 5 martie rămân mai ridicate decât normele climatologice. După această dată vor coborî sub aceste norme, iar media maximelor va fi de doar 6 grade. Vor scădea și temperaturile nocturne, de la medii de 2…3 grade la începutul intervalului, până la doar -3…-2 grade spre final.
Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în aproape fiecare zi, dar acestea vor fi mai intense în 25 și de 26 februarie. Vor fi sub formă de ploaie până aproape de finalul celei de a doua săptămâni, pentru ca în ultimele zile să apară condiții și de lapoviță sau ninsoare.
MOLDOVA
Până în data de 4 martie, chiar dacă valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, acestea se mențin peste normele climatologice specifice perioadei, iar media maximelor se va situa, în general, în jurul valorii de 9 grade. În ultimele zile ale celei de a doua săptămâni, însă, temperaturile scad, posibil chiar sub mediile multianuale. Temperaturile minime vor avea medii pozitive inclusiv în primele zile de primăvară, pentru ca din data de 5 martie să coboare sub pragul înghețului.
Vor cădea precipitații în aproape fiecare zi, sub formă de ploaie până spre sfârșitul interalului, apoi, trecător și pe arii restrânse, posibil și lapoviță și ninsoare.
DOBROGEA
Deși valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, până spre sfârșitul intervalului vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime între 9 și 12 grade, apoi vor deveni normale pentru data calendaristică. Temperaturile minime se mențin pozitive pe întreg intervalul de prognoză. Cele mai ridicate valori medii vor fi în primele zile ale acestei săptămâni, în jur de 5 grade, iar cele mai mici în ultimele zile din interval, aproximativ 1 grad.
Trecător va ploua slab, aproape în fiecare zi, mai ales în prima săptămână.
MUNTENIA
Până în data de 4 martie vremea va fi, în general, mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime între 9 și 13 grade și ale temperaturilor minime între 1 și 5 grade. După această dată temperaturile scad și chiar pot ajunge la sfârșitul celei de a doua săptămâni ușor sub normalul perioadei. Maximele rămân pozitive, dar minimele vor tinde spre medii de -2 grade.
Precipitațiile vor fi mai frecvente în prima săptămână, iar în 25 februarie, pe arii restrânse cantitățile de apă acumulate vor fi mai importante. Se vor semnala ploi, iar spre sfârșitul intervalului, izolat, poate să apară trecător și lapovița.
OLTENIA
Cel puțin până la jumătatea celei de a doua săptămâni de prognoză, temperaturile diurne se vor menține peste mediile climatologice specifice datei calendaristice, chiar dacă vor avea variații de la o zi la alta, și vor depăși 10 grade aproape în fiecare zi. Din 5 martie însă, vremea se răcește, astfel că media maximelor se va apropia de 6 grade. Regimul termic nocturn va fi în scădere începând cu dimineața zilei de 27 februarie, iar ultimele zile din interval vor aduce chiar minime negative, cu medii în jurul a – 2 grade.
Va ploua în majoritatea zilelor, în prima săptămână pe arii extinse (miercuri, 25 februarie, posibil important cantitativ) apoi pe spații mai mici și slab. În ultimele zile de prognoză, izolat pot să apară fulguieli.
LA MUNTE
Atât regimul termic diurn, cât și cel nocturn vor fi caracterizate, în primele zile ale acestei săptămâni, prin valori mult mai ridicate decât mediile climatologice, apoi vor fi în scădere treptată spre valori mai mici decât în mod normal la această dată. Astfel, spre sfârșitul intervalului vor fi temperaturi sub pragul înghețului, care se vor situa în jurul unor medii de -2 grade ziua și -8 grade noaptea.
Vor cădea precipitații pe arii extinse în prima săptămână și local în cea de a doua. Acestea vor fi mixte, iar spre sfârșitul intervalului, mai ales ninsori.