Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.
BANAT
În primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în jurul celor normale pentru perioada din an, respectiv maxime în jurul a 4 grade. În schimb media temperaturilor minime, de -4…-3 grade, se va situa sub pragul specific începutului de decembrie. Începând din 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 0 grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind estimate pentru 13…15 decembrie.
Până în jurul datei de 5 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 6 și 9 decembrie, sunt de așteptat precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.
CRIȘANA
În primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în jurul celor normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime în jurul a 3 grade. În schimb media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific începutului de decembrie și va fi de -5…-4 grade. Începând din 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 0 grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind estimate pentru 13…15 decembrie.
În jurul datei de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicată de ninsori, local chiar mai consistente, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni se mențin condiții de ninsori slabe. Ninsorile, în general slabe, își vor face apariția după data de 5 decembrie.
TRANSILVANIA
În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7…-6 grade, chiar mai scăzute, -10…-8 grade, în jurul datei de 4 decembrie și din nou între 9 și 12 decembrie. În primele zile (între 2 și 6 decembrie) temperaturile diurne vor fi -în marea lor majoritate- apropiate de cele specifice perioadei din an, cu medii de 1…3 grade. Însă după data de 7 decembrie, și regimul maximelor va avea o abatere negativă față de mediile climatologice, fiind de așteptat medii diurne negative, între -5 și -2 grade.
Începând cu 6 decembrie, crește probabilitatea de apariție a ninsorilor, în general slabe cantitativ.
MARAMUREȘ
În primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 2…3 grade. În schimb media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific începutului de decembrie și va fi de -5…-4 grade. Începând din 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -3 și -1 grad, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-6 grade.
În jurul datei de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicată de ninsori, iar în rest vor fi condiții de ninsori slabe, în special în a doua săptămână de prognoză.
Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro
MOLDOVA
În primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general peste cele normale pentru perioada din an, respectiv maxime de 4…6 grade, exceptând ziua de 3 decembrie, când va fi ceva mai frig. În schimb, media temperaturilor minime, de -6…-4 grade, se va situa ușor sub pragul specific începutului de decembrie. După data de 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință sunt de așteptat temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 0 grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-7 grade.
Până în jurul datei de 6 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 6 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori slabe.
DOBROGEA
Prima săptămână a intervalul de prognoză va fi caracterizată de regim termic diurn apropiat celui mediu multianual specific, respectiv valori mediate de 4…6 grade, chiar mai ridicate în zilele de 2 și 7 decembrie. Începând din 8 decembrie se estimează valori în scădere, cu medii de 0…2 grade, în creștere ușoară doar în ultimele zile. În privința temperaturilor minime, acestea se mențin mai mici decât cele caracteristice primei jumătăți a lunii decembrie aproape pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, astfel că media va fi de -4…-2 de grade.
Până în jurul datei de 7 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori slabe cantitativ.
MUNTENIA
În primele zile ale intervalului, până în data de 7 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 4…6 grade. În schimb media temperaturilor minime, de -5…-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Începând din 8 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 2 grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -7…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind posibile pentru zilele de 13…15 decembrie.
Până înspre 7 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori, în general slabe cantitativ.
OLTENIA
În prima parte a intervalului de prognoză, până în data de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 3…6 grade. În schimb media temperaturilor minime, respectiv -5…-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Începând din 8 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 1 grad, cât și în privința minimelor, cu medii de -7…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind posibile pentru ultimele zile.
Până în jurul datei de 6 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.
Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!
LA MUNTE
În primele zile, dar posibil și la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele climatologic normale, cu maxime în medie de -2…2 grade și minime între -8 și -4 grade. Mai rece va fi vremea în intervalul 7-13 decembrie, când media valorilor nocturne va coborî sub pragul de -12 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de -10 …-6 grade.
Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare după data de 6 decembrie, dar în special în ziua de 7 decembrie când ninsorile pot fi local mai consistente.