Cum va fi vremea până pe 1 decembrie 2013
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.
BANAT
Până pe 22 noiembrie, valorile termice vor crește usor, iar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu o medie a maximelor diurne în jurul valorii de 14 grade și a minimelor nocturne de 7 grade. Apoi, va avea loc un proces de răcire treptată, ajungând la temperaturi sub cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie, cu valori maxime de 4 grade și minime de -1 grad, în medie.
Probabilitatea de apariție a ploilor se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse între 22 și 27 noiembrie, când pot fi și mai însemnate cantitativ. Spre sfârșitul intervalului, sunt posibile precipitații slabe mixte.
CRIȘANA
În prima săptămână, mediile temperaturilor diurne vor marca o creștere ușoară, până la 14 grade în data de 20 noiembrie, apoi vor reveni la maxime în jurul valorii de 12 grade. În a doua săptămână de prognoză, vremea va continua să se răcească, mai accentuat în intervalul 24 – 26 noiembrie, când valorile termice vor scădea cu aproximativ 6 grade. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, de la valori de 4 grade în prima noapte, până spre 7 grade pe 21 noiembrie, după care vor scădea, ajungând la sfârșitul intervalului la valori medii ușor negative.
Probabilitatea de precipitații pe arii extinse va fi ridicată în intervalul 22 – 25 noiembrie, însă ploi slabe, izolate, sunt posibile în fiecare zi. La sfârșitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecător în lapovițe și ninsori.
Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro
TRANSILVANIA
Vemea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului în prima săptămână de prognoză, cu valorile cele mai ridicate între 20 și 22 noiembrie, când sunt așteptate temperaturi medii diurne în jurul a 14 grade și nocturne de până la 4 grade. În intervalul următor, vremea se va răci accentuat, astfel că, la sfârșitul lunii maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru această dată.
Zilnic sunt posibile precipitații slabe, la început sub formă de ploaie, iar din 26 noiembrie crește probabilitatea pentru lapovițe și fulguieli, cu precădere în zona subcarpatica și în depresiuni.
MARAMUREȘ
Vremea se menține mai caldă decât ar fi normal până în data de 24 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 13 grade și minime de până la 6 grade. Începând cu data de 25 noiembrie și până la sfârșitul lunii, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, de aproximativ 8 grade. Astfel, în data de 30 noiembrie, mediile maximelor vor fi de 3 grade, iar în timpul nopții temperaturile vor coborî sub 0 grade, spre -4 grade Celsius.
Aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi precipitații, în general slabe cantitativ și doar în jurul datelor de 23 și 24 noiembrie sunt așteptate ploi pe arii mai extinse, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.
MOLDOVA
Prima zi a intervalului va fi mai rece, apoi valorile termice vor crește cu aproape 8 grade în 3 zile, astfel că, pe 21 noiembrie, maximele diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade. Între 23 și 26 noiembrie vremea se va răci accentuat, până la valori diurne de 4 grade, apoi temperaturile vor continua să scadă ușor, până la 2 grade Celsius la sfârșitul intervalului de prognoză. Evoluția minimelor nocturne va fi asemănătoare, de la aproximativ 6 grade în prima săptămână, până la -3 grade în ultima noapte.
În intervalul 22 – 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În rest, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de scăzută.
DOBROGEA
Atât temperaturile maxime, cât și cele minime se mențin normale pentru această perioadă în primele două zile ale intervalului, apoi vor crește semnificativ, cu aproximativ 8 grade Celsius, vremea devenind caldă pentru această perioadă a anului. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel că la sfârșitul lunii noiembrie sunt așteptate valori medii diurne de 5…6 grade și temperaturi nocturne în jurul a 0 grade, vremea redevenind normală din punct de vedere termic.
Aproape pe tot parcursul intervalului, izolat, va ploua slab sau va burnița, iar între 22 și 27 noiembrie crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.
MUNTENIA
Temperaturile maxime vor crește treptat, de la medii de aproximativ 9 grade în prima zi spre 16 grade în data de 21 noiembrie, după care vremea va intra într-un proces de răcire, ajungând la sfârșitul intervalului de prognoză la valori apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie, de 4…5 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, cu valori medii între 2 și 6 grade, până în data de 27 noiembrie, apoi minimele vor deveni în general negative.
În intervalul 22 – 26 noiembrie sunt așteptate ploi pe arii extinse, mai însemnate cantitativ îndeosebi în zona subcarpatică. În rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burnițe.
Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!
OLTENIA
Vremea se răcește ușor în primele două zile ale intervalului, apoi temperaturile vor crește de la valori medii diurne de 9 grade și minime nocturne de 2 grade, până la 14 grade ziua și 6 grade noaptea pe 21-22 noiembrie, valori cu 4 – 5 grade mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Începând cu data de 23 noiembrie vremea va intra într-un proces de răcire, iar la sfârșitul intervalului valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât normele climatologice ale perioadei, cu maxime în jurul valorii de 4 grade și minime ușor negative.
Trecător, pe tot parcursul intervalului, va ploua slab sau va burnița, iar intre 21 și 27 noiembrie, crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.
LA MUNTE
În prima săptămână vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 6 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ 0 grade. După 24 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor scădea semnificativ, ajungând la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -6 grade Celsius.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie până în data de 25 noiembrie, după care vor fi mai ales lapovițe și ninsori. În intervalul 22 – 26 noiembrie va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.