Angajații care au o vechime mai mare în companie sunt adesea percepuți ca fiind mai loiali și sunt mai bine răsplătiți de angajator pentru că au cunoștințe mai bune legate de mecanismele interne ale organizației. De aceea, în cazul unui proces de restructurare, de exemplu, nu ei sunt primii care pleacă.
Cu toate acestea, specialiștii spun că vechimea în companie nu garantează performanța angajatului, iar în corporațiile locale se găsesc deopotrivă exemple pozitive și negative despre angajații care au petrecut mai mult timp într-o companie.
„La fostul angajator, am avut un coleg (care încă mai lucrează acolo) excelent profesionist pe administrarea riscurilor. Nu a fost niciodată apreciat la justa lui valoare. Este de vreo 13 ani în acea companie, dar nu a ajuns manager. Când ar fi avut ocazia, i s-a adus un șef din afară, despre ale cărui capacități prefer să nu mă pronunț. Sigur, este și vina lui că nu s-a promovat, că nu s-a împrietenit cu cine trebuie, că nu a tras sfori„, spune Mihai, care a lucrat anterior pentru una dintre cele mai mari bănci de pe piața locală.
Performanța și potențialul – aceștia sunt cei doi indicatori măsurați anual de către oamenii din departamentele de resurse umane, iar rezultatele evaluării se transpun în traseul carierei în companie pentru fiecare angajat.
Citește mai multe detalii despre Angajații mai vechi sunt neapărat mai buni?, pe zf.ro