Austria – 60% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Livrarea gazului a fost sistata pe 7 ianuarie. OMV are rezerve de 1,75 miliarde metri cubi, suficiente pentru trei luni de iarna.
Germania – 42% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina.
Turcia – 67% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Desi livrarea prin Ucraina a fost sistata, Turcia primeste gaze direct printr-o conducta situata in Marea Neagra.
Grecia – 82% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Desi livrarea gazelor prin Ucraina a fost sistata marti, Grecia mai primeste gaze prin Turcia.
Italia – 28% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Importul de gaze a fost intrerupt miercuri la ora 1.00, iar Italia mai are rezerve pentru cateva saptamani.
Franta – 24% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Livrarile de gaze au scazut cu 70% pe 6 ianuarie, insa Franta nu este la fel de afectata ca Germania si Italia pentru ca 80% din electricitate este produsa in centrale nucleare.
Ungaria – 60% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina.
Cehia – 80% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Livrarea gazelor a fost sistata azi noapte.
Slovacia – 100% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. A fost declarata stare de urgenta.
Bosnia – 100% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Bosnia nu are rezerve de gaze.
Serbia – 87% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Rezervele de gaze, de circa 100 milioane de metri cubi, ajung pentru 10 zile.
Bulgaria – 96% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina.
Polonia – 47% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Importurile continua prin Belarus, iar autoritatile declara ca primesc 84% din cantitatea de gaze contractata.
Slovenia – 64% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina.
Croatia – 37% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Croatia produce 4.8 milioane de metri cubi zilnic, restul pana la necesarul de 12 milioane de metri cubi fiind importat din Rusia.
Macedonia – 100% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina.
Romania – 28% din gazul folosit de consumatori provine din Rusia, via Ucraina. Romania este mai putin dependenta de importul de gaze rusesti, 65% din consumul anual fiind productie proprie.
(Sursa Foto: www.robertamsterdam.com)