Cum si-a recuperat sculele furate un fotograf profesionist
Heller se afla la un shooting in teatrul egiptean din Hollywood, California, cand geanta sa cu lentile si cu un aparat Nikon D3 a fost furata.
Ca multe alte victime de acest gen, Heller a facut un raport detaliat la politie insa s-a conformat cu gandul ca nu va mai vedea acele obiecte vreodata.
Fara sa se gandeasca daca are vre-o importanta, John Heller a introdus seria aparatului pe site-ul GadgetTrak si, spre uimirea acestuia, motorul de cautare i-a returnat cateva fotografii publicate recent pe Flickr, facute cu aparatul sau furat.
Aceste imagini l-au ajutat pe Heller si pe politisti sa ajunga la actualul proprietar, care le cumparase la mana a doua de la alta persoana, fara sa stie ca sunt furate.
John si-a recuperat astfel scule in valoare de 9.000 de dolari printr-o simpla cautare pe net.
In caz ca va intrebati cum functioneaza GadgetTrak, aflati ca atunci cand faceti o poza cu aparatul dumneavoastra, aceasta cuprinde mult mai multe informatii in spate decat v-ati fi imaginat vreodata.
Aceste informatii sunt numite EXIF si atunci cand incarcati pozele pe un site de photo-sharing, aceste informatii ajung publice pe internet.
Asadar, in cazul in care ati patit ca John Heller sa va fie furat echipamentul foto, in cazul in care mai aveti pe acasa documentele originale ale produselor, puteti incerca sa le cautati si dupa seria acestora deoarece motorul de cautare de la GadgetTrak are indexate peste 10 milioane de serii unice, de peste tot din lume.