Cum sa supraviețuiești la o slujba pe care o uraști
1. Fixeaza-ți ținte saptamânale. Câteodata este mai ușor sa termini ziua cu bine daca ai un premiu în vizor. Chiar daca îți uraști slujba actuala, trebuie sa existe un scop care sa te faca fericit. Impune-ți ținte saptamânale care sa te ajute sa gasești acea ocazie de aur. Într-o saptamâna poți sa-ți propui sa trimiți cinci CV-uri, spre exemplu. Stabilirea acestor scopuri îți va da o perspectiva pentru care sa lucrezi.
2. Fa un lucru pe zi sa-ți atingi scopurile. Nu e nevoie sa-ți îndeplinești toate țintele într-o zi, ci poți sa faci câte ceva în fiecare zi. Când te trezești dimineața, fixeaza-ți un obiectiv și asigura-te ca îl duci la capat. Îți va da sentimentul unei împliniri și vei fi mulțumit ca faci progrese.
3. Acorda-ți timp pentru tine însuți înainte de munca. Daca te duci la o slujba care oricum nu-ți place, grabit și stresat vei înrautați lucrurile. Asigura-ți niște momente de solitudine dimineața. Dezvolta-ți un ritual matinal. Rasfața-te cu o cafea buna, trezește-te destul de devreme ca sa apuci sa citești ziarul sau seteaza-ți alarma sa te trezeasca cu o muzica saltareața. Diminețile bune pot face minuni pentru dupa-amiezele tale.
4. Creeaza o distracție la birou. Te demoralizeaza ca stai închis sau te înnnebunesc zgomotele de telefon și zumzaiala din birou. Fa ceva care sa te bine dispuna când ești la munca. Pune-ți o poza tropicala ca screen-saver sau ia-ți caști sau un mp3 player și asculta muzica. Ieși în pauza de prânz.
5. Dezvolta-ți abilitațile. Doar pentru ca îți uraști slujba nu înseamna ca nu poți sa înveți lucruri noi. Folosește-ți timpul ca sa te transformi într-un candidat mai bun pentru viitoarea slujba. Învața ceva nou pe computer, ia o carte de managementul dezvoltarii personale și citește-o în pauza. Transforma slujba pe care o ai într-o ocazie de autoperfecționare.
6. Descarca-te. Cei mai mulți oameni au o activitate care îi ajuta sa se relaxeze și sa scape de tensiunea acumulata dupa o zi de munca. Fa o plimbare, du-te sa înoți sau sa alergi. Trece activitatea asta în program ca sa ai un lucru pe care sa-l aștepți cu nerabdare.
7. Recompenseaza-te. Pentru a compensa nefericirea de la munca, gasește mici bucurii cu care sa te rasplatești. Ia-ți o înghețata sau închiriaza un film. Planuiește-ți urmatoarea vacanța. Gasește ceva care sa te faca sa te simți bine în pielea ta.
8. Menține performanța. Este foarte important sa continui sa-ți faci munca și sa o faci bine, indiferent de situația ta. Impune-ți ținte personale de performanța. Apoi folosește-te de ceea ce ai realizat la interviurile viitoare.
9. Pastreaza legaturile. Lumea e mica și nu știi niciodata când o sa dai peste un fost coleg de munca. Nu rupe orice legatura cu compania la care lucrezi doar pentru ca ești nefericit. Menține-ți contactele și relațiile într-o nota pozitiva. S-ar putea sa ai nevoie de o recomandare sau o vorba buna de la unul dintre colegi, în viitor.
10. Conștientizeaza faptul ca totul trece. Poate acum îți pare ca vei fi blocat pe acest post pentru totdeauna. Fii optimist și amintește-ți ca ești stapân pe destinul tau. Cauta pe toate caile o slujba care te intereseaza, în interiorul sau în afara companiei la care lucrezi.