Cum sa pastrezi aroma si prospetimea cafelei

23 02. 2010, 10:00

Unul dintre cele mai frecvente obiceiuri ale consumatorilor de
cafea este sa inghete boabele in ideea ca astfel le vor putea
mentine prospetimea.

Gresit! Acest obicei este unul dintre cele mai putin
incurajate
, avand in vedere ca boabele de cafea sunt
sensibile la temperaturi extreme, lumina puternica sau
umezeala.

Inghetarea cafelei poate fi totusi permisa in cazul in care ai
mai multa decat poti consuma in cateva zile, cu conditia sa
o sigilezi foarte bine
(preferabil intr-un borcan cu capac
metalic) si sa o igheti o singura data.

Arbore de cafea

Temperatura din frigider este contraindicata si pentru ca
nu este suficient de scazuta pentru a incetini procesul
deteriorarii cafelei
.

Este indicat sa asezi proviziile de cafea intr-un loc intunecat
si rece, astfel ca aceasta isi poate mentine prospetimea timp de
1-2 saptamani.


Citeste si „Emilio
Lavazza, tatal cafelei italiene, a murit”