Cum să NU foloseşti cremele bio?
Cum procedezi? De fiecare data cand apelezi la un estetician pentru o diagnoza a pielii, roaga-l sa iti recomande un produs cosmetic functional potrivit tenului tau.
De asemenea, important de retinut sunt si detaliile legate de termenul de garantie al crèmelor BIO. Acestea sunt mentinute cu conservanti de origine vegetala, de unde si termenul de valabilitate scurt. Maxim 6 luni de la deschidere. Din acest motiv, produsele cosmetice bio prefera o temperatura constanta de pastrare, maxim 26-27 grade C si cu o umiditate constanta. De acee, nu tine cremele bio in baie, acolo unde umiditatea si temperatura oscileaza foarte des.
O alta regula este sa nu folosim cosmetice bio in combinatie cu cele conventionale. Daca optam pentru o crema de ingrijire care face parte dintr-un concept bio, este recomandat sa folosim un proces de curatare si tonifiere din aceeasi categorie: BIO.
Produsele conventionale au solventi chimici, emulsifianti si conservanti chimici in componenta lor, acestea fiind ingrediente foarte agresive pentru tenul nostru. Odata aplicat acest produs pe fata noastra, pielea isi activeaza scutul de protectie natural. Porii se inchid si, practice, pielea refuza sa primeasca ingrediente de alta natura in profunzime. Ori scopul folosirii unui produs bio este sa hranim si sa ridicam imunitatea cutanata, astfel influientand pozitiv procesele de regenerare celulara.