Ai nevoie de
– 200 g ciocolată (poate fi de care vrei)
– 100 g ciocolată albă (pentru contrast)
– 1 lingură apă
– 1 cană nuci coapte sau alune, migdale, fructe confiate, etc
– 1 lingură nucă cocos
Se topește ciocolata, apoi se adaugă lingura de apă, amestecă bine, după care întinzi ciocolata pe hârtie de copt (unsă puțin cu unt) precum foaia de aluat, dar fără făcăleț! Poți folosi o altă foaie de copt umezită. În acest fel poți da foii grosimea dorită.
Presară fulgii de nucă de cocos, alunele, migdalele sau nucile, după preferințe. Lasă ciocolata să se răcească bine înainte de a o tăia în forma dorită. Rețeta poate fi îmbunătățită după gusturile fiecărui bucătar.
Un desert delicios, și rapid, pentru cei mari, cei mici, dar și un cadou potrivit pentru cei dragi și dulci.