Avgolemono, supa grecească gen „a la grec”, este tocmai bună pentru zilele în care soarele se lasă pândit și rugat să iasă pe cer, când încă mai este răcoare și o supă caldă este potrivită pentru o masă sănătoasă.
2. Puiul se acoperă cu supa de pui, și nu-i problemă dacă îi mai rămân pe-afară picioarele. Preparatul nu va avea de suferit. Dacă vrei să-i mai adaugi ceva apă sau supă de pui este ok.
5. După ce s-a odihnit puiul în oală cât timp a avut nevoie, scoate-l pe un fund de lemn, un alt vas, sau în ce dorești. Când s-a mai răcit și poți pune mâna pe carne poți începe să îi rupi carnea fâșii-fâșii, bucățele, cum vrei…
6. Dacă nu ești genul care să mănânce pielea sau grăsimea lăsată de la puiuț, le poți îndepărta. Pentru pasul următor poți folosi o supă mai light sau cea obținută mai sus pentru a adăuga orezul, pe care îl lași la foc mic.
7. Cât timp se fierbe orezul, bate bine spumă cele patru ouă. Adaugă zeama de la lămâi și continuă cu mixatul compoziției.
8. Când orezul este gata, oprește focul, și adaugă ușor, puțin câte puțin din supă peste mixul de ouă și lămâie obținut, amestecând constant. Dacă te grăbești s-ar putea să ai ouă zdrențe în supă, și ideea de supă grecească să dispară definitiv.
9. Pune carnea de pui curățată și mixul de ouă cu lămâie împreună, peste orez, amesteci și potrivești de sare și piper.
10. Rumenește frumos feliile de bacon, taie-le bucățele, presară-le peste cele de mai sus, pune și ceva pătrunjel proaspăt tocat și este gata de servire.
Poftă Bună!