Cum iti iei un calculator bun pe bani putini

13 03. 2002, 09:02
Cand a fost ultima data cand ati intrat intr-un magazin de calculatoare? Cam tot atunci v-ati dat seama si ca dintr-o bursa de student sau dintr-un salariu nu veti reusi sa va cumparati niciodata ce se afla acum pe rafturi. Si totusiÂ… Un calculator de ultima generatie nu este intotdeauna

Cand a fost ultima data cand ati intrat intr-un magazin de calculatoare? Cam tot atunci v-ati dat seama si ca dintr-o bursa de student sau dintr-un salariu nu veti reusi sa va cumparati niciodata ce se afla acum pe rafturi. Si totusiÂ… Un calculator de ultima generatie nu este intotdeauna alegerea cea mai inteleapta (din cauza pretului, desigur).

Pentru inceput puteti sa va interesati cam cat au mai scazut preturile la calculatoarele din generatia precedenta. Managerii sunt intotdeauna incantati sa scape de aparatele vechi pe care le tin in stoc. In plus, si voi faceti economii.

De exemplu, puteti gasi procesoare la preturi care depasesc cu putin 3 milioane de lei. Daca vreti procesoare ceva mai performante, care sa va ofere o gama completa de aplicatii desktop, trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 5 milioane de lei. Inainte sa va grabiti la magazin, mai aruncati o privire pe web. Este imposibil sa nu gasiti si oferte pe gustul vostru. Sugestii? Incercati:

www.rel.ro
www.flamingo.ro
www.magazinultau.ro
www.spot.ro

Calculatoarele returnate de cumparatori pot fi si ele o solutie. Un manager destept va cauta sa scape de ele cat mai repede, la un pret negociabil, care sa-i convina si lui si potentialului client.

Dar ce-ati spune de un calculator la mana a doua? Avantajul: veti avea pe biroul de acasa un calculator decent, cu limita de garantie. Dar la urma urmei, un calculator este un ansamblu de piese. Va mai salutati cu colegul acela de la Politehnica? El v-ar putea ajuta sa va construiti un calculator. Componentele sunt usor de achizitionat si un pic mai ieftine decat calculatoarele „de-a gata”.

Mihaela CARPEA