Băgând alimente în corpul nostru nu este de ajuns pentru a ne menține în viață sau pentru a ne ajuta în creștere. Mâncarea trebuie transformată pentru a putea fi preluată și folosită de către corp, iar acest proces se numește „digestie”.
Digestia începe în momentul în care începem să ducem mâncarea la gură, o mestecam, o înghițim, după care procesul continuă în tubul digestiv care este lung și parțial spiralat.
Toate părțile tubului digestiv sunt unite, dar sunt diferite în modul în care lucrează. Gura se deschide într-o „faringe”, aflată în gât, care este un pasaj folosit atât pentru hrană cât și pentru aer. Esofagul trece prin piept și se conectează cu faringele și stomacul. Stomacul este conectat cu intestinul subțire.
Ultima parte a tubului digestiv este „colonul” sau „intestinul gros”. Aici avem o imagine rapidă a ceea ce se întâmplă cu alimentele în timpul digestiei. În gură, saliva ajută la descompunerea amidonului (ex. care se găsește în cartofi). Atunci când mâncarea a fost înmuiată și zdrobită în gură, ea coboară prin faringe și de-a lungul esofagului după care într-un final ajunge în stomac.