Cu valizele acasa

Apropo.ro / 19.03.2002, 09:06
Cu valizele acasa
Fetele din lotul olimpic, trimise înapoi, la parinti, s-au despartit plîngînd. În aceasta dimineata, urmeaza ca fiecare sa se prezinte la clubul de care apartine Ieri, la 10 dimineata, Sabina Cojocar, Silvia Stroescu, Carmen Ionescu si junioara Oana Gavojdea si-au încarcat bagajele în

Fetele din lotul olimpic, trimise înapoi, la parinti, s-au despartit plîngînd. În aceasta dimineata, urmeaza ca fiecare sa se prezinte la clubul de care apartine

Ieri, la 10 dimineata, Sabina Cojocar, Silvia Stroescu, Carmen Ionescu si junioara Oana Gavojdea si-au încarcat bagajele în autocarul lotului de la Deva si au pornit spre casa. Comitetul Executiv al FRG, întrunit joi, a decis ca din cauza indisciplinei si a problemelor de sanatate sa dizolve echipa de senioare.

Cu o luna înainte de Europenele de la Patras, gimnastele au fost trimise sa se pregateasca separat, la cluburile de care apartin. Unele dintre sportive au recunoscut ieri ca acuzatiile de indisciplina sînt întemeiate. Au existat momente în care unele dintre ele, prea obosite, au întors spatele antrenorilor, în timp ce acestia le faceau observatie.

Duminica dimineata, fetele din lot au fost aliniate în sala de antrenament si, timp de cîteva minute, i-au ascultat pe tehnicieni cum citesc hotarîrile federatiei. „Ne spusesera de mai multa vreme ca asta ne asteapta, dar nici una dintre noi nu crezuse ca o sa se întîmple cu adevarat”, marturiseste Silvia Stroescu. La sfîrsitul adunarii, gimnastele au pornit spre camin si s-au pus pe facut bagaje. „Toate eram suparate. Am plîns. Orice-ar fi, te doare sufletul. Chiar daca ne mai certam, formam totusi o familie”, povesteste Stroescu.

În jurul prînzului, Sabina Cojocar a fost depusa în bratele parintilor, la Sibiu, celelalte colege continuîndu-si drumul spre Bucuresti. „E ca în armata, ordinele nu se discuta, ci se executa”, spune cu tristete mama gimnastei, Manuela Cojocar. „Totusi, sînt optimista. Vreau ca Sabina sa-si adune gîndurile si sa nu se dezarmeze, pentru ca este o luptatoare”.

Primise aviz

Ca si celelalte colege de la Deva, Sabina spera ca dupa Europene sa poata reveni la Centrul olimpic. „Domnul Belu ne-a spus la plecare ca ne asteapta înapoi în cel mult doua luni, interval în care sa ne refacem si sa lucram pentru forta. Vreau sa ma întorc dupa o luna”, marturiseste gimnasta. Vineri dimineata, dupa ultimul control, efectuat în Bucuresti, la Centrul de Medicina Sportiva, ea a primit avizul de a merge la antrenament. Mariana Bitang spune ca, si în aceste conditii, sportiva a refuzat sa lucreze normal.

„Mi s-a gasit o afectiune la încheietura mîinii si la cot. Puteam totusi sa lucrez la aparate, dar nu la capacitate maxima”, declara Sabina. La sfîrsitul anului trecut, sportiva a facut o artroscopie la umar. De-atunci încearca sa scape de kilogramele puse în perioada de repaus si face exercitii usoare, de recuperare. Ea declara ca si-ar fi dorit sa mearga totusi la Europene, unde considera ca ar fi putut sa evolueze la doua aparate.

Eleva în clasa a X-a, sportiva intentioneaza sa asiste la cursurile liceului cu profil sportiv din Sibiu, pentru a nu ramîne în urma cu scoala. Ea îsi va relua pregatirea la Clubul Sportiv Scolar din Sibiu. Mama ei spune: „A venit acasa la munca, sa se antreneze, nu la sanatoriu si nici în vacanta”.

Sursa: www.prosport.ro