Cu dragoste, cele mai delicioase reţete de post – The Flavours 3 bucătari
Daniel Scripca
Secrete din Italia
„Mama are trei copii şi, ca să-i crească, i-a cam
trebuit timp petrecut la cratiţă”. Daniel a urmat o şcoală de
bucătari în ţară, apoi a plecat în Italia să-şi încerce
norocul.
macaronarii pentru „The Flavours”. Acum, nu încîntă culinar doar
telespectatorii, ci şi pe Laura, iubita lui, pe care a cunoscut-o
în urmă cu doi ani.
Silviu Nedelea
Meserie de la 14 ani
A învăţat să gătească de la bunicul lui. „În preajma
Crăciunului, pregăteam amîndoi cozonaci, cîrnaţi şi ce… sarmale!”.
Pasiunea pentru arta culinară a devenit meserie la vîrsta de 14
ani.
Cel mai emoţionant moment din cariera lui a fost o petrecere
organizată pentru regele Mihai. Pe iubita lui a întîlnit-o acum un
an şi a cucerit-o cu un „topping” de buchete de flori.
Florin Scripca
Paste cu dragoste
„E numai vina mamei că m-am apucat să gătesc! Cred că mi-am dat
seama că-mi place bucătăria atunci cînd s-a lipit prima mea clătită
de hotă în încercarea de a o impresiona pe mama”. A învăţat la
Londra regulile food design-ului, dar şi cum se face mîncarea în
cuptoare cu lemn.
Şi-a cunoscut iubita la un blind date. „Restul a depins de mine şi
de pastele mele cu sos de roşii”.
Legume la grătar
pe beţe de bambus
Se taie la aceeaşi dimensiune dovlecelul, ardeiul gras, ciupercile
şi vinetele. Se înfig pe beţe de bambus înmuiate în vin alb dulce
din două motive: să nu se ardă pe grătar şi să-şi tragă gust.
Peste beţe se toarnă un dressing din două părţi ulei de măsline şi
o parte de oţet, busuioc, usturoi, sare şi piper şi, bonus, muguri
de pin traşi la tigaie.
Pacheţele de iarnă
susan, sos de peşte şi soia.
Se împachetează precum sarmalele în aluat de plăcintă, care se
lipeşte cu puţină mămăligă. Apoi, se pun la prăjit. Se servesc cu
sos dulce-iute de ardei.
Prăjitură de orez
şi căpşune îngheţate
Orezul de sushi gătit la abur se combină cu zahăr brun. Se fac
chifteluţe care se ung cu miere şi se pun în cuptorul încins la 220
de grade timp de 3 minute.
După ce se răcesc, se adaugă deasupra un sfert de căpşună
îngheţată şi o frunză de mentă, apoi se stropesc cu zahăr
pudră.