Cu ce se hrăneşte un supermodel

03 05. 2010, 00:00

La 26 de ani, australianca Miranda Kerr este una dintre cele mai
bine plă­tite modele ale momentului, în special datorită
contractului său cu „Victoria’s Secret”. Dar care sunt secretele
frumuseţii ei? „Este foarte important să bei multă apă. Eu beau
între 1,5 şi 2 litri pe zi, dar şi multe sucuri naturale. În plus,
îmi aleg meniurile în funcţie de grupa mea sanguină, care este A,
şi încerc să mănânc cât mai multe produse organice”.
Miranda spulberă mitul modelelor care se înfometează pentru a arăta
bine, spunând că înfăţişarea ei se datorează unei moşteniri
genetice bune şi unei motivaţii puternice. „De când mă ştiu, merg
la sala de fitness de 4 ori pe săptămână. Aici, timp de 75 de
minute, fac exerciţii pentru picioare, mâini şi talie şi, la final,
stretching. Ca să mă feresc de celulită, alerg cel puţin 5
kilometri şi ridic greutăţi. Îmi place să cred că sunt 80%
sănătoasă şi 20% indulgentă, pentru că nu cred în privarea totală”.
Pentru că este o persoană publică, Miranda Kerr simte că are o
responsabilitate atunci când promovează o anumită imagine:
„Majoritatea tinerelor sunt obsedate de felul cum arată corpul lor
şi cred că e important ca modelele să fie percepute ca fiind
sănătoase şi având o greutate care se potriveşte constituţiei
lor”.

Meniul preferat al unui supermodel
La micul-dejun, Miranda alege salată de fructe proaspete cu iaurt
şi musli sau două felii de pâine prăjită de secară cu avocado şi
ouă fierte. Pentru hidratare, bea apă cu lămâie şi o cană de ceai
verde. Între mese, ronţăie nuci, alune şi migdale.
Prânzul înseamnă o salată de ton cu crutoane, apă cu lămâie şi ceai
de păpădie, iar ca gustare – bucăţele de fructe.
Pentru cină, supermodelul alege somon la grătar, costiţe de miel la
cuptor sau o bucată de friptură cu legume la cuptor şi salată. „Mă
cam feresc de cartofi, dar în schimb mănânc o groază de
zarzavaturi, cartofi dulci şi dovleac copt”. Miranda îşi încheie
seara cu o cană de ceai verde cu ghimbir.