Cu ce reţetă i-a dat gata o concurentă pe juraţii de la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”!
Gomboţi cu curmale şi dulceaţă de mure
Ingrediente:
– 1 kg cartofi
– 150 g făină
– 2 gălbenuşuri
– 150 g unt
– ½ kg curmale fără sâmburi
– 150 g zahăr
– 150 g pesmet
– ½ liguriţă scorţişoară
Foto: www.bucatarulsef.ro
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă cât sunt fierbinţi şi se sfărâmă ca pentru piure. Se face aluat din cartofi, gălbenuşuri, unt, făina şi sare. Din aluat se face un sul care se taie bucăţele. În fiecare bucată se pune o curmală, se rulează în palma astfel încât curmala să fie îmbrăcată uniform în aluat. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Separat se prăjeşte pesmetul în unt până devine auriu, apoi se adaugă în el zahărul şi scorţişoara. După ce au fiert gomboţii se tăvălesc prin pesmetul aromat. Se serveşte cu dulceaţă de mure. Vă doresc poftă mare!