Cu ce ne jucam?

Apropo.ro / 21.06.2002, 09:54
Cu ce ne jucam?
Foarte multe jocuri se pot juca cu mouse-ul si/sau tastatura, fiind concepute pentru asa ceva. Altele, si acestea foarte numeroase, se pot juca si cu tastele si "soricelul", insa, pentru ele a fost creata si adusa pe piata o serie de periferice menita sa sporeasca senzatia de realism. Aceste

Foarte multe jocuri se pot juca cu mouse-ul si/sau tastatura, fiind concepute pentru asa ceva. Altele, si acestea foarte numeroase, se pot juca si cu tastele si „soricelul”, insa, pentru ele a fost creata si adusa pe piata o serie de periferice menita sa sporeasca senzatia de realism. Aceste periferice au rolul de a amplifica trairea si interactivitatea dintre soft si utilizator.

Acum, jucatorul isi poate alege perifericul ideal, in functie de genul de jocuri pe care il prefera. Pentru amatorii de simulatoare aviatice exista o intreaga serie de joystick-uri, pornind de la vreo 10 dolari pana la 90, poate si mai mult, in functie de facilitatile pe care le ofera.

Pentru automobilisti, accesoriile au aparut ceva mai tarziu, insa au evoluat extraordinar, oferta momentana fiind foarte bogata – o „pereche” de volan si pedale costand intre 30 si 120 de dolari.

Pentru amatorii de „cafteala” sau jocuri de platforme si alte dracii, un gamepad se impune, pretul lui fiind undeva intre 5 si 40 de dolari, rezonabil am spune, insa nu prea mai sunt jocuri pentru el.

Concluzia este ca un joystick si/sau un „volan” este o investitie haioasa, cara va va umple clipele de adrenalina. Daca toti hotarati sa va luati ceva din ce tocmai am citat, luati-va un model cu Force Feedback (capabil de vibratii), dolareii aia in plus…merita, senzatia data de acele vibratii fiind unica.

Jocurile, la periferie, trebuie intampinate de un device specializat, care sa stie perfect cum sa se descurce. Impatimitii de joc, in special de simulatoare, sunt rugati sa se inghesiue in magazinele specializate. Succes!

Razvan Rebegeanu