Cu armele pregatite

Apropo.ro / 02.04.2002, 09:43
Cu armele pregatite
Ieri, la sosirea în Bucuresti, Andrei Pavel a spus ca echipa României e favorita a întîlnirii cu Austria, care se va disputa în week-end Asa cum Ioana si Constantin Voinea l-au asteptat duminica pe Adrian, care a venit din Italia, la fel s-a întîmplat si ieri, cînd Gheorghe Pavel s-a

Ieri, la sosirea în Bucuresti, Andrei Pavel a spus ca echipa României e favorita a întîlnirii cu Austria, care se va disputa în week-end

Asa cum Ioana si Constantin Voinea l-au asteptat duminica pe Adrian, care a venit din Italia, la fel s-a întîmplat si ieri, cînd Gheorghe Pavel s-a prezentat la Aeroportul Otopeni pentru a-l întîmpina pe fiul sau Andrei. Acesta a sosit cu o cursa de la München, dupa ce a petrecut o zi si jumatate acasa, la Borgholzhausen, împreuna cu sotia sa si fetita, Caroline Elena, în vîrsta de 2 ani si 8 luni.

Simone Pavel este însarcinata din nou, ea urmînd sa nasca la jumatatea lui iunie. „Vom avea baiat de data asta. Va veni pe lume exact în perioada turneului desfasurat la Halle, oras care e foarte aproape de mine. Voi fi, practic, acasa”, a spus Andrei.

Tenismanul a plecat imediat spre Constanta, orasul sau natal si locul de disputare a întîlnirii de Cupa Davis cu Austria, din turul 2 al Grupei I, Zona Euro-Africana. Învingatoarea se va califica în barajul pentru Grupa Mondiala. Înainte însa, Pavel a declarat ca românii sînt favoritii acestei confruntari.

„Sîntem în forma, eu si Adrian Voinea jucînd foarte bine în turneul de la Miami. Sper sa ne acomodam destul de repede în sala. Noi sîntem foarte bine clasati, în timp ce ei au un jucator bun în proba de dublu, pe Julian Knowle, si pe Koubek la simplu, care prefera suprafata rapida. Am auzit ca nu joaca Markus Hipfl, dar cred ca nu avea de ce sa ne fie teama de el, pentru ca nu a jucat niciodata bine în sala”.

Andrei a marturisit ca nu a mai evoluat în orasul în care s-a nascut de pe vremea junioratului. „Ultimul concurs pe care l-am jucat la Constanta a fost pe cînd avem 14 sau 15 ani, asa ca va fi foarte frumos sa fiu pe teren acasa si abia astept sa vad cum se vor comporta spectatorii. Dupa parerea mea, din echipa Austriei, Stefan Koubek este cel mai periculos. Sa vedem cît de puternici vom fi noi la dublu, pentru ca eu si Gabriel Trifu nu am mai jucat împreuna de la Open România, adica din septembrie trecut”, a mentionat Pavel. Si capitanul nejucator al adversarilor, Guenther Bresnik, a indicat meciul de dublu drept cheia întîlnirii.

Lotul României e alcatuit din Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu si Victor Hanescu, iar cel austriac din Stefan Koubek, Julian Knowle, Jurgen Melzer si Alexander Peya. Se vor folosi mingi Wilson Double Core, arbitrul întîlnirii va fi britanicul John Frame, iar arbitri de scaun suedezul Martin Wikstroem si bulgarul Miro Bratoev.

ÎNTÎLNIRI DIRECTE

Andrei Pavel-Stefan Koubek 1-0

Andrei Pavel-Julian Knowle 0-0

Adrian Voinea-Stefan Koubek 3-3

Adrian Voinea-Julian Knowle 1-0

Hagi si Andreea trag la sorti

Fostul selectioner al echipei nationale de fotbal, Gheorghe Hagi, si campioana mondiala la gimnastica Andreea Raducan vor efectua joi, la ora 12:00, la hotelul „Iaki” din Mamaia, tragerea la sorti a meciurilor din cadrul întîlnirii dintre România si Austria.

Cel mai probabil, la festivitate vor asista si antrenorii lotului national feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang. Hagi va juca sîmbata, dupa meciul de dublu din Cupa Davis, o partida demonstrativa alaturi de Ilie Nastase.

Sursa: www.prosport.ro