Cristina Parv in vacanta la Reggio Calabria

Apropo.ro / 28.05.2002, 10:12
Cristina Parv in vacanta la Reggio Calabria
Capitanul echipei de volei feminin a României, Cristina Pîrv, se afla, în aceste zile, în vacanța la Reggio Calabria, dupa ce nu a dat curs convocarii la lotul național pentru meciurile de calificare la Campionatul European, informeaza cotidianul italian "Gazzetta del Sud". Pîrv,

Capitanul echipei de volei feminin a României, Cristina Pîrv, se afla, în aceste zile, în vacanța la Reggio Calabria, dupa ce nu a dat curs convocarii la lotul național pentru meciurile de calificare la Campionatul European, informeaza cotidianul italian „Gazzetta del Sud”.

Pîrv, care a obținut, în urma cu cîteva saptamîni, titlul de campioana a Braziliei cu echipa Belo Horizonte, a jucat în anii trecuți și pentru echipa din Reggio.

Deși a fost convocata la echipa naționala a României, care va întîlni, pe 1 iunie, formația Cehiei, Pîrv nu a dat nici un raspuns Federației Române de Volei (FRV) și nici nu s-a prezentat în cantonamentul de la Piatra Neamț.

„Ma bucur foarte mult ca ma aflu în aceste zile la Reggio, mai ales ca eu iubesc foarte mult marea. Pîna acum i-am vizitat pe toți cunoscuții mei de aici, iar în zilele urmatoare o sa ma ocup de obținerea unor aprobari pentru construirea unei case. Sînt multe lucruri care ma leaga de Reggio și de aceea vreau sa-mi construiesc o casa aici. Dupa aproximativ doua saptamîni, am sa ma întorc în România la familia mea, și am sa analizez ofertele pe care le am de la cluburi din Italia și din Japonia”, a declarat, pentru „Gazzetta del Sud”, jucatoarea româna.

Cristina Pîrv a precizat ca este foarte mulțumita de aprecierile pe care le-a primit în Brazilia, adaugînd ca se bucura de multa simpatie acolo. Voleibalista a menționat ca se numara printre inițiatorii programului „Curumin”, care se ocupa de ajutorarea a 180 de copii brazilieni.

Deși motivul oficial pentru care nu s-a prezentat la echipa naționala este acela ca nu s-a recuperat suficient dupa un sezon foarte încarcat, surse din cadrul FRV au declarat ca Pîrv a primit o oferta de a juca pentru reprezentativa Braziliei.

Antrenorul echipei naționale a României, Costinel Stan, a declarat ca deși, în tot cursul acestui an, Cristina Pîrv i-a promis ca va veni la lot, jucatoarea nu s-a prezentat în cantonamentul de la Piatra Neamț și nici nu a anunțat pe nimeni despre intențiile ei. Reunirea lotului național pentru meciurile de calificare la CE a avut loc pe 14 mai. România are ca adverare în campania de calificare la Campionatul European reprezentativele Cehiei, Ucrainei și Ungariei.

Sursa: www.mediafax.ro