Cristina Dochianu găteşte fără foc

18 05. 2011, 13:12

Primele încercări într-ale gătitului au avut loc pe când Crsitina
avea 10-11 ani. „Am încercat să fac o prăjitură, numai că eu am
citit doar prima parte a reţetei, în care sunt enumerate
ingredientele şi, pur şi simplu, le-am amestecat pe toate, fără să
mă uit mai jos la modul de preparare. Bineînţeles, că au ieşit
sfărâmicioase, dar totuşi nu aveau gust rău. Le-am aruncat până la
urmă”, îşi aminteşte vedeta Antenei 1. Acum, s-a specializat în
supe-creme, paste cu diverse sosuri, sărăţele dar şi salate, mai
ales de când a descoperit efectele benefice ale bucătăriei raw.
Însă, la loc de cinste, rămâne salata de vinete, mai ales atunci
când vine vorba de cucerit inima unui bărbat: „Cred că oricărui
bărbat îi place salata de vinete!”. Cristina pune mare preţ şi pe
condimente, iar dacă s-ar asemăna cu vreunul, ar alege şofranul…
„pentru că este special, se culege greu şi este cel mai scump
condiment!”.

Salată cu conopidă şi ciuperci
Ingrediente:
conopidă crudă tăiată în bucheţele mici, morcov ras, ciuperci
proaspete tăiate feliuţe, seminţe crude de floarea soarelui (sau de
dovleac, susan etc. – important este să fie crude!) şi chiar alune
de pădure, pătrunjel, ulei de măsline sau de susan, zeamă de
lămâie. Nu am specificat cantităţile deoarece eu pun după ochi şi
după gust!
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi gata
salata crocantă! Poftă bună!