Crema de gris și branza de vaci cu fructe de padure

28 11. 2005, 17:44
Ingrediente pentru 4 porții 4 linguri de stafide, 2 linguri de rom, 375 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 4 linguri zahar, 40 g griș, 1 galbenuș de ou, 2 linguri suc de lamaie, 300 g fructe de padure, 2 linguri lichior fructe de padure, 250 g branza de vaci. Preparare


Ingrediente pentru 4 porții
4 linguri de stafide, 2 linguri de rom, 375 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 4 linguri zahar, 40 g griș, 1 galbenuș de ou, 2 linguri suc de lamaie, 300 g fructe de padure, 2 linguri lichior fructe de padure, 250 g branza de vaci.

Preparare
Se pune la fiert laptele cu coaja de lamaie și zaharul. Se amesteca cu grișul turnat în ploaie și apoi se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca cateva minute, dupa care se amesteca cu galbenușul batut cu zeama de lamaie. Stafidele, care au fost ținute 15 minute în rom, se scurg de rom și se amesteca cu branza de vaci, apoi totul se amesteca cu crema de griș. Se repartizeaza în cupe, iar deasupra se orneaza cu fructe de padure stropite cu lichior.