Creier de vaca gratinat

Apropo.ro / 08.03.2004, 13:14
Creier de vaca gratinat
Ingrediente pentru 4 portii 750 g creier de vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 țelina, 1 lingura oțet de vin, 25 g unt, 1 frunza dafin, piper boabe, sare, pentru sos, 50 g faina, 25 g unt, 500 ml lapte, 80 g cașcaval, nucșoara, sare. Preparare Se spala bine creierul, se

Ingrediente pentru 4 portii
750 g creier de vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 țelina, 1 lingura oțet de vin, 25 g unt, 1 frunza dafin, piper boabe, sare, pentru sos, 50 g faina, 25 g unt, 500 ml lapte, 80 g cașcaval, nucșoara, sare.

Preparare
Se spala bine creierul, se curața de pielițe și se fierbe în apa cu sare, împreuna cu legumele. Separat, se freaca bine faina cu untul. Apoi, se adauga treptat laptele fierbinte și un praf de nucșoara. Se lasa sa fiarba 30 de minute, amestecand continuu cu telul.

Se așaza creierul fiert și taiat cubulețe într-un vas termorezistent uns cu unt. Se acopera cu sosul preparat, deasupra se rade cașcaval și se lasa la cuptor 10 minute. La final se stropește cu puțin unt. Se servește cald.