Crap umplut cu oua si patrunjel
1,5 kg crap, 3 oua fierte tari, 3 felii de franzela, 3 felii de slanina, 3 linguri smantana, 3 caței de usturoi, 3 linguri patrunjel tocat, 3 cepe, 150 ml ulei, 1 lingura pesmet, boia dulce, zeama de lamaie, sare, piper.
Preparare
Peștele se curața, se spala, se zvanta cu un prosop, se condimenteaza cu sare și piper, apoi se lasa sa stea la rece 30 de minute. Între timp, se rumenește, în puțin ulei, ceapa tocata, slanina taiata cubulețe și usturoiul marunțit. Dupa ce se racesc puțin, se adauga miezul de franzela înmuiat în lapte și bine stors, ouale fierte și tocate marunt, patrunjelul și pesmetul. Se amesteca bine și se potrivește, la gust, cu sare și piper.
Se umple peștele cu pasta obținuta și se coase burta. Se unge peștele cu smantana, se presara boia, se pune într-o tava cu restul de ulei și se da la cuptor 30-45 de minute. Se stropește din cand in cand cu uleiul din tava și, la sfarșit, se toarna sucul de lamaie. Se servește fierbinte.