Crap la cuptor

Apropo.ro / 16.03.2004, 12:06
Crap la cuptor
Ingrediente pentru 4 portii 1 kg crap, 3 linguri faina, 600 g ceapa, 500 g ardei gras, 1 kg cartofi, 100 ml vin roșu, 120 g bulion, 3 roșii, 1 legatura patrunjel, cimbru, boia dulce, sare, piper, ulei. Preparare Se condimenteaza bucațile de pește cu sare și piper, se

Ingrediente pentru 4 portii
1 kg crap, 3 linguri faina, 600 g ceapa, 500 g ardei gras, 1 kg cartofi, 100 ml vin roșu, 120 g bulion, 3 roșii, 1 legatura patrunjel, cimbru, boia dulce, sare, piper, ulei.

Preparare
Se condimenteaza bucațile de pește cu sare și piper, se tavalesc prin faina și se prajesc în ulei încins. Separat, se taie cartofii cubulețe și se prajesc în ulei pana capata o culoare aurie. Peste cartofi se pun ardeii grași taiați fașii subțiri, ceapa taiata fideluța, și se lasa sa se caleasca bine.

Se adauga bulion amestecat cu vin roșu. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia și patrunjel tocat fin. Acest amestec de legume se așaza într-un vas termorezistent. Deasupra se pun bucațile de pește și roșiile taiate felii și se lasa la cuptor 30 de minute.