Cozonacul traditional de sarbatori, sanatos sau nu?

26 12. 2011, 12:30

Preferatul romanilor este cozonacul cu nuca si cacao. Pe cat de dorit este de catre pofticiosi pe atat de criticat este de catre nutritionistii care nu reusesc sa-si convinga pacientii ca acest desert delicios ingrasa.

O felie generoasa de cozonac cu nuca, stafide si lapte este mai calorica decat o friptura din piept de pui.

„Este un dulce traditional pe care nu ma apuc acum sa-l comentez, mai ales ca se mananca (sau asa ar trebui) de maxim 2 ori pe an, si atunci cate o felie, maxim doua – per sarbatoare, nu per zi de sarbatoare, doar si Pastele si Craciunul tin cate 3 zile”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – expert in nutritie si directorul Institutului de Cercetari Alimentare despre acest desert.

Cozonacul are foarte multe calorii si de asemenea, o incarcatura glicemica ridicata, nefiind indicat supraponderalilor, obezilor. Suferinzii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant” mai spune dr.Mencinicopschi.

Citeste mai multe detalii despre cozonacul, sanatos sau nu, pe CSID.ro