Corina Morariu revine pe terenurile de tenis

Apropo.ro / 04.07.2002, 15:29
Corina Morariu revine pe terenurile de tenis
Jucatoarea americana de origine româna Corina Morariu, care a fost diagnosticata, în urma cu un an și cîteva luni, cu o forma rara de leucemie, va reveni, luni, în turneele de tenis. Morariu, în vîrsta de 24 de ani, se antreneaza în prezent la Dallas. Ea va participa, începînd de luni,

Jucatoarea americana de origine româna Corina Morariu, care a fost diagnosticata, în urma cu un an și cîteva luni, cu o forma rara de leucemie, va reveni, luni, în turneele de tenis.

Morariu, în vîrsta de 24 de ani, se antreneaza în prezent la Dallas. Ea va participa, începînd de luni, la un turneu de tenis la Philadelphia, dupa care va juca în cîteva concursuri din circuitul WTA, inclusiv în proba de dublu. Este posibil ca Morariu sa încerce sa participe chiar și la ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, US Open, care va debuta la sfîrșitul lunii august.

„Pentru mine a fost mai mult o problema de supraviețuire. Ar fi fost, totuși, nedrept daca nu aș mai fi putut juca tenis. La început, nu puteam sa merg nici 20 de metri, dar am exersat mult, apoi am trecut la ședințe de jogging. Sînt conștienta ca îmi va fi foarte greu sa revin, dupa o absența atît de îndelungata. Îmi va lua ceva timp, dar sînt dispusa sa încerc”, a spus Morariu.

Corina Morariu a fost diagnosticata, în luna mai 2001, cu o forma rara de leucemie și a stat internata în spital mai multe luni, pentru a urma un tratament chimioterapeutic. Morariu s-a nascut pe data de 26 ianuarie 1978, la Detroit, și locuiește la Boca Raton, în Florida. A debutat în circuitul profesionist în anul 1997 și a cîștigat peste un milion de dolari din tenis.

În anul 1999, a cîștigat, alaturi de Lindsay Davenport, proba de dublu a turneului de la Wimbledon, iar în 2001 a reușit sa-și adjudece, împreuna cu Ellis Ferreira, titlul la dublu-mixt în turneul Australian Open. Are în palmares 12 titluri WTA la dublu și unul singur la simplu, Bol Ladies Open, cucerit în 1999.

Sursa: www.mediafax.ro