Continua razboiul germano-columbian

Apropo.ro / 02.04.2002, 09:24
Continua razboiul germano-columbian
Montoya l-a acuzat pe Michael Schumacher de lipsa de sportivitate si ca e sustinut de Federatia Internationala de Automobilism Trei curse în 2002 si în toate trei au iesit scîntei la duelurile Schumacher-Montoya! În Australia, columbianul a depasit o data si a fost dublat de doua ori de catre

Montoya l-a acuzat pe Michael Schumacher de lipsa de sportivitate si ca e sustinut de Federatia Internationala de Automobilism

Trei curse în 2002 si în toate trei au iesit scîntei la duelurile Schumacher-Montoya! În Australia, columbianul a depasit o data si a fost dublat de doua ori de catre german. În Malaysia, Montoya l-a depasit pe Schumi, cei doi s-au ciocnit în primul viraj, aripa frontala a germanului ramînînd pe asfalt. Pilotul Ferrari a trebuit sa intre la boxe, de unde a revenit pe ultima pozitie. În Brazilia, totul a fost în oglinda.

Schumi l-a depasit pe Montoya, acesta a revenit, si-a lasat aripa pe pista si s-a reîntors de la standuri în coada plutonului. Simetria e stricata de faptul ca pilotul columbian a fost penalizat în Malaysia cu o trecere pe la boxe, iar Schumacher nu.

Exact asta pretinde Montoya ca trebuia sa i se întîmple rivalului sau. „Am crezut ca e un tip corect, dar în mod sigur nu e”, a afirmat pilotul lui Williams dupa cursa. „Era în spatele meu si i-am lasat spatiu în primele doua viraje, dar apoi el s-a pus pe mijlocul pistei. Am intrat pe interior. Eram chiar în spatele sau cînd am facut manevra, dar mi-a închis usa. Aveam suficient elan pentru a-l depasi. În Malaysia i-am lasat loc suficient, dar am fost penalizat. În Brazilia el m-a blocat si nu a patit nimic”.

Columbianul a lansat o acuza la adresa FIA, afirmînd ca „atîta vreme cît Schumacher va pilota pentru Ferrari, aceasta echipa va fi ajutata”. Michael Schumacher nu a spus multe în legatura cu acest incident. „Nu stiu ce s-a întîmplat. Am intrat pe interior si i-am lasat lui exteriorul. Nici nu am simtit cînd a intrat în mine”.

Actorii secundari au avut roluri diverse. Barrichello a fost tradat, cînd se afla pe primul loc, de masina care parea indestructibila, din cauza cutiei de viteze. A abandonat pentru a noua oara din zece Mari Premii ale Braziliei si a treia oara din tot atîtea curse în acest an. Coulthard era la un pas de a pati acelasi lucru, întrucît motorul i s-a oprit la cîtiva metri dupa trecerea liniei de sosire.

Scotianul era atît de obosit, încît a afirmat: „Pe podium, ma simteam cumplit. Mi s-a parut ca imnul Braziliei nu se mai termina”. Ralf Schumacher, spre deosebire de colegul sau de la Williams, a petrecut ultimele 12 tururi la 2-3 metri în spatele lui Michael. Neîncercînd nici o depasire, a motivat lipsa lui de barbatie sec: „Mi-a fost teama sa nu pierd locul doi”.

Sursa: www.prosport.ro