Conopida umpluta

Apropo.ro / 15.11.2004, 18:17
Conopida umpluta
Ingrediente pentru 4 portii 1 conopida, 400 g carne de porc, 2 cepe, 100 g faina, 200 g smantana, 1 legatura marar, supa de oase, ulei, sare, piper, boia de ardei. Preparare: Carnea se trece prin mașina de tocat și se condimenteaza cu sare și piper, apoi se calește în


Ingrediente pentru 4 portii
1 conopida, 400 g carne de porc, 2 cepe, 100 g faina, 200 g smantana, 1 legatura marar, supa de oase, ulei, sare, piper, boia de ardei.

Preparare:
Carnea se trece prin mașina de tocat și se condimenteaza cu sare și piper, apoi se calește în ulei împreuna cu ceapa taiata marunt. Se adauga boia de ardei, puțina supa de oase și marar tocat fin. Acest amestec se așaza într-o cratița, iar deasupra se pun buchețele de conopida fierte în apa cu sare. Se potrivește de sare, se acopera totul cu apa calduța și se fierbe acoperit pana scade toata zeama. Separat, se rumenește faina în ulei. Se amesteca apoi cu smantana și se toarna peste conopida. Se lasa sa mai dea un clocot, dupa care se poate servi.