În prima ediţie a săptămânii viitoare concurenţii vor trece prin trei probe importante, în urma cărora vor primi verdictul – se califică sau sunt trimişi acasă. Deşi ei nu ştiu la ce să se aştepte, cei care nu vor convinge la prima probă vor putea să îşi demonstreze în continuare îndemânarea în bucătărie în următoarele două etape. La finalul ultimei probe cei rămaşi la bancul de lucru vor lăsa şorţurile şi vor părăsi competiţia.
Pentru început concurenţii vor avea mari bătăi de cap când în faţa lor va opri un camion plin cu găini vii. Gândul că poate vor fi nevoiţi să le sacrifice chiar ei le va stârni mari emoţii. Presiunea creşte, concurenţii vor face imprudenţe, iar medicul echipei va fi solicitat mai mult decât se va aştepta.
A doua probă va necesita multă îndemânare în utilizarea cuţitului, iar orice greşeală va fi atent monitorizată. De această dată unul dintre concurenţi va cere să fie descalificat, părăsind competiţia de bună voie, iar motivul îi va surprinde pe toţi.
A treia şansă pentru cei care nu vor reuşi încă să demonstreze că merită să păstreze şortul MasterChef va avea la bază folosirea unuia dintre cele mai banale ingrediente – oul, iar răbdarea concurenţilor va fi pusă la grea încercare.
Fiecare dintre cele trei probe va evalua tehnica culinară, viteza, atenţia, cunoştinţele şi precizia în execuţie. Tensiunea se va face simţită încă de la bun început. În timp ce unii concurenţi vor fi stresaţi, alţii vor rămâne curioşi şi relaxaţi. Cu toţii vor lucra contra timp, sub presiune şi sub atenta supraveghere a chefilor Patrizia Paglieri, FOA şi Adrian Hădean.
La finalul serii, 25 de concurenţi vor părăsi competiţia, în timp ce alţi 45 se vor salva şi vor trece în etapele următoare.